INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

program

2021.10.12. 14:05

Az egyháznak az online térben is ott kell lennie

A technológiai fejlődés vívmányait az egyháznak is alkalmaznia kell, ha eredményes evangelizációs munkát akar folytatni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.
2021.10.07. 10:38

Népszerű kulcsosház újult meg a Kéktúra vonalán – képek

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra bélyegző helye, számos teljesítménytúra indulópontja és a zselici Erdei Vándortáborok állomása a simonfai Meteor kulcsosház. A Zselic hangulatos dombjai között elhelyezkedő szálláshely a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programnak köszönhetően két ütemben, összesen 67 millió forint állami támogatással kívül-belül megújult.
2021.09.26. 07:30

Jön a zöld-csok

Október első hétfőjétől igényelhető az akár 70 millió forintos hitel.
2021.09.20. 18:04

A jövő települései digitális fejlesztésekkel lesznek versenyképesek

A városok és falvak különféle urbanizációs és demográfiai kihívásokkal szembesülnek, amelyekre sok esetben megoldást jelenthetnek az okos településfejlesztési technológiák. A települések mindennapi életébe olyan megoldások építhetők, amelyek könnyebbé, élhetőbbé és biztonságosabbá teszik az ott élők életét. A falvak az úgynevezett „smart” megközelítéssel nemcsak még élhetőbb helyekké, hanem akár innovációs központokká is válhatnak.
2021.09.08. 19:02

Új vasútállomást kap rengeteg falu

2050-re a közlekedés üvegházhatásúgáz-kibocsátását 90 százalékkal kell csökkenteni, ennek részét képezi a Magyar falu program e fejezete.
2021.09.05. 14:56

Nagy egyetemi fejlesztés készült el Pécsen

Átadták a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE ÁOK) 12 ezer négyzetméteres új oktatási és kutatási épületét. A beruházás a Modern városok programban, 13 milliárd forintból valósult meg.
2021.08.23. 16:00

A digitalizáció minden vállalkozásnak más előnyt jelenthet (x)

Több százezer hazai kisvállalkozás élhetne a díjmentes informatikai auditot és fejlesztési tanácsadást nyújtó szolgáltatással. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Modern Vállalkozások Programja tanácsadói igyekeznek mindenkihez eljutni, miközben a járvány minden korábbinál erősebben rámutatott a digitalizáció szükségességére. A fejlődési vágy mellett sokszor a kényszer viszi rá a vállalkozásokat a fejlesztésre – mondta Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.
2021.08.04. 18:04

Gál András Levente: ha jól építjük fel a rendszert, mi lehetünk az adatvagyon Svájca

Túl vagyunk az aranykoron, egyre többen akarják az adatainkat, és egyre több visszaélésveszély van: itt jön be az állam fogyasztóvédelmi vagy szuverenitásvédelmi szerepe – mondta Gál András Levente, a Nemzet Adatvagyon Ügynökség vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A Digitális Jólét Program szakmai vezetője beszélt a digitális termelői piac adta lehetőségekről, az adatvagyon hasznosításáról, a globális szolgáltatók veszélyeiről és a négy nagy uniós vitáról is.
2021.07.27. 19:09

Nagy napja lehet a magyaroknak szerdán

Milák Kristóf és Kenderesi Tamás döntője jogosít a legnagyobb reményekre szerdán a magyarok versenyei közül. Döntőt úszik Hosszú Katinka is, illetve az éremszerzés reményében kezd a cselgáncsozó Tóth Krisztián és a férfi kardcsapat is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018