eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Látogatók a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 2017. május 1-jén. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Skanzenben egész nap ingyenes programokkal várták az érdeklődőket.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nem csak majálisok várják a családokat a hosszú hétvégén

Május 1-jei hosszú hétvége lévén mi más mint a majálisok határozzák meg az elkövetkező néhány nap arculatát, de sport- és tudományos események is várják a családokat.

Hatodik alkalommal rendezik meg négy napon keresztül a Városligeti Majálist

egy egész vidámpark települ ki a ligetbe, és koncertek, táncelőadások váltják egymást.

Fellép az Apacuka zenekar és az Alma együttes, Gáspár Laci, Radics Gigi Nagy Feró és Takács Tamás is. Ha már a Városligetben járnak, ne hagyják ki a Fővárosi Nagycirkusz Atlantic-Flight vízi cirkuszi előadását sem. Zsonglőrök, légtornászok, bohócok, fókák és papagájok várják a nagyérdeműt.

A Szentendrei Skanzenben retro majálist rendeznek,

a jelszó Irány a hatvanas évek. A vursliban lesz körhinta, céllövölde, célbadobó és horgászós játék valamint rengeteg vattacukor. Korabeli sminkben, frizurával, ruhákban lehet majd és fotózkodni. Fellép az Illés - Fonográf Emlékzenekar és a The Qualitons & Németh Jucival. A filmklubban pedig Sára Sándor és Gazdag Gyula filmjeit vetítik. De Szentendrén nem csak a Skanzenben lehet majd majálisozni, hanem a városban 4 napos sörmajálist is szerveznek itt a gasztronómiai élmények mellett neves fellépők is lesznek, mint a Kiscsillag, Maszkura és a Tücsökraj, Blahalousiana, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

Május elsején ünnepli a Vígszínház a 122. születésnapját,

és már hagyomány, hogy ilyenkor rendezik meg a Vígmajálist. A meglepetés programból eddig csak annyit árultak el, hogy színpadra lép a nagy sikerű Pál utcai fiúk előadás alkotóműhelyéből verbuválódott GRUND zenekar, a Vígszínház fiúzenekara is.

De nem csak a sörre, virslire és majálisra vágyók, hanem

a sportemberek ünnepe is lesz a hosszú hétvégén.

Óbudán futófesztivált szerveznek szombaton és vasárnap. A kicsiknek rendezett 500 méteres minifutástól a félmaratonig mérettethetik meg magukat a rajthoz állók. Hétfőn, kedden rendezik meg Budapest belvárosában a nagy Futamot. Itt az autó- és motorsport hazai és külföldi kiválóságai például Max Verstappen vagy Baumgartner Zsolt ülnek a volán mögé.

Április 30-án ünneplik meg első alkalommal a Magyar Film napját, ennek alkalmából újították fel 21. századi hang és képminőséggel Dargay Attila klasszikus rajzfilmjét a Szaffit. A Jókai Mór történetéből született mesét hétfő délelőtt az Uránia Filmszínházban tekinthetik meg az érdeklődők. Különben is

elkényezteti a gyerekeket a hét mozikínálata:

a Shrek készítőinek új kicsavart meséje, a Bűbáj herceg és a nagy varázslat is a mozikba kerül, és megtekinthetik a 4K felbontásban készült, nagyszabású magyar természetfilmet a Vad Balatont is.

A tudomány szerelmeseit is jó néhány családi program várja a hosszú hétvégén.

Megnyílik Budapesten a japán mérnökök által megálmodott a Future Park, tudományos interaktív játszótér. Itt városokat lehet építeni, óriás labdák zenekarát lehet meghallgatni, és több játék is a virtuális valóság világába viszi el a gyerekeket, itt a fizika törvényeit tanulhatják meg játékosan.

A Millenárison pedig a Földgömb Magazin 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, tehát a geográfia ünnepét.

A központi téma idén a klímaváltozás.

Fotókiállítások, tudományos előadások járják körül a kérdést. Harangi Szabolcs a történelemformáló vulkánkitörésekről beszél, Temesi O. Krisztián a Nasa szigetelőanyagairól, Nagy Balázs pedig az olvadó jövőről tart előadást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×