eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Becsődölt Weinstein filmes cége

Nem sikerült megállapodniuk a befektetőkkel, ezért kénytelen csődeljárást kezdeményezni maga ellen a New York-i székhelyű filmvállalat, amelyet Harvey Weinstein és fivére, Robert Weinstein alapított - számolt be az esetről hétfőn a BBC News.

A befektetőcsoport két hete azt követően szakította meg a tárgyalásokat a Weinstein Co.-val, hogy a New York-i főügyészség vádat emelt a vállalat ellen. A cég vezetősége ezek után már csak a csődeljárást tartja járható útnak.

Harvey Weinsteint több tucatnyi nő vádolta meg a nyilvánosság előtt azzal, hogy szexuálisan zaklatta, molesztálta őket, hat nő csoportos keresetet nyújtott be a filmmogul ellen, a vádak között szerepel a szexuális erőszak is. Weinstein helytelen szexuális viselkedését elismerte, de következetesen tagadja, hogy valaha közös megegyezés nélküli szexuális aktusban vett volna részt.

A filmvállalat közleményében arról számolt be, hogy a cég vagyona és a munkahelyek megőrzése érdekében tárgyalásokat kezdeményezett a vállalat eladásáról, amely azonban eredménytelenül zárul. Mint írták: "egy rendezett csődeljárás maradt az egyetlen életképes lehetőség a vállalat fennmaradó értékének maximalizálására".

A vádiratban azzal vádolják Weinsteint, hogy hosszú éveken át szexuálisan zaklatta, kihasználta és megalázta a stúdió által alkalmazott nőket, és akár életveszélyesen is megfenyegette őket. A dokumentumban a vállalat más vezetőit, köztük a társalapító Robert Weinsteint is azzal vádolják, hogy a bizonyítékok ellenére a cég nem védte meg az alkalmazottakat, és eltussolta a Harvey Weinstein-ügyeit.

Eric Schneiderman New York-i főügyész a Weinstein és vállalata által okozott kár megtérítésére meg nem nevezett összegre perelte be a producert és cégét, továbbá pénzbüntetés kiszabását kérte, amelyből majd kártalanítani lehet az áldozatokat.

A Weinstein-botrány októberi kirobbanása után Harvey Weinsteint eltávolították a cég éléről, az amerikai filmakadémia pedig megvonta tőle a tagságot. A bukott filmmogul ellen Amerikában és Nagy-Britanniában is rendőrségi nyomozás folyik szexuális bűncselekmények gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×