eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nagy Ervin: Nem elég csak szépen nézni a lányokra

Farkas Gábor, a házasságszédelgő szélhámos alteregóinak megformálását tekintette szerepe egyik kihívásának Nagy Ervin, a héten a mozikban bemutatott Kaméleon című film főszereplője, aki azt is elárulta, hogyan lehet egyedivé tenni a szívtipró szerepét.

Mi volt a legnagyobb kihívás a forgatás során?

A kihívás benne a hosszú forgatási idő, az 50 nap volt, amit egy egyhónapos próbaidőszak előzött meg. Ez nagyon hosszú volt, energiaügyileg mindenképpen. A szerep kapcsán az egyes karakterek milyensége és a mennyisége érdekes. Pengeélen táncolás volt, hogy mennyire legyen sok, mennyire legyen karakterisztikus, hogy formáljam meg ezeket. Szeparálni ezeket a karaktereket mindenképpen nehéz volt, és rátalálni a főszereplő egyedi figurájára, mert egy szerepjátékosról van szó.

Gyakran osztják önre színházban is, filmekben is a szívtipró szerepét. Az, hogy ez a film a hazugságra épít, mennyiben változtatta meg ezt a karaktert?

Az ember megpróbálja mindenfajta közhely nélkül eljátszani ezeket, és nem csak szépen nézni a lányokra, hanem valami különlegességet belecsepegtetni a karakterekbe. Talán az volt az igazi feladat, hogy ne egy nem szerethető, nyegle és visszataszító embert csináljunk ebből a szélhámosból, hanem fel tudjuk mutatni, hogy azért hazudozik állandóan, mert valami hiányzik az életéből, és a hazugság csak egy eszköz, hogy jobb életet éljen, egy jobb élethelyzetbe kerüljön. Egy intézetis csávóról van szó, ezzel ő elégedetlen, és a hazugságot találja ki, mint karrierlehetőséget.

A színház mellett dzsessz-zenéléssel is foglalkozik, és trombitál is. Mi vonzotta ide?

Hogy jutott eszembe ez az elképesztő ötlet? Máté Gábor nagy dzsesszrajongó, és észrevette, hogy a fiatal színészek a színházban, tulajdonképpen mindenki kapizsgál valamit. Fenyő Iván billentyűs hangszeren játszik jól, Keresztes Tamás és a Jordán Adél jól énekel, azt gondolta, neki lehetnek futni egy jó kis formációnak, amelyhez a nem annyira profik csatlakozhatnának a maguk szintjén. Próbálom fejleszteni a tudásom, de trombitatanárhoz sajnos nincs időm járni. De a dzsesszt nagyon megszerettem.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×