eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már előre lehet tudni Harry Potter sorsát?

Pótlékokkal kénytelenek beérni a rajongók július 21-éig, amikor megjelenik a Harry Potter és a halálos szentek, a varázslóinas történetének hetedik, befejező része. A brit kiadók sorozatban adják ki azokat a könyveket, amelyek megpróbálják megjósolni, Harry vagy ősi ellensége, Voldemort hal-e meg.

Minden gyerek imád találgatni, és álmodozni az ajándékról, amelyet hamarosan megkap, ezt lovagolják meg a brit kiadók - véli Nicolette Jones gyermekkönyv-kritikus és író.

"A lányom és a barátja is leírta, szerintük mi lesz Harry Potter történetének vége. A tippjüket borítékba zárták, amit majd csak akkor nyitnak ki, ha megjelent a hetedik rész. Ez fokozza a várakozás izgalmát" - mesélte Jones.

Az "igazira" várnak

A "jóskönyvek" sikere azonban nagyon rövid életű, hiszen soha nem veszi majd senki a kezébe őket, miután megjelenik J K Rowling könyve - tette hozzá.

A Potter-mánia egyéb "melléktermékei" viszont kimondottan hasznosak lehetnek. "Azok a könyvek, amelyek például a Potter-könyvekben szereplő különleges állatokról - a baziliszkuszokról, kentaurokról - szólnak, felcsigázhatják a gyerekek érdeklődését, és rábírhatják őket arra, hogy többet tudjanak meg azokról a dolgokról, amelyekről olvasnak" - hangsúlyozta a kritikus.

Maga Rowling is írt két könyvet a sorozat "melléktermékeként"; az egyik a kviddicsről, a másik a Potter-könyvekben szereplő fantasztikus állatokról szól.

A hírek szerint tervezi egy varázsenciklopédia összeállítását is, amelyben teljes útmutatót ad majd Harry Potter történetéhez.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×