eur:
396.43
usd:
370.6
bux:
70881.09
2024. június 26. szerda János, Pál
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök táncol a színpadon, miután kampánybeszédet mondott Las Vegasban 2024. február 8-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump szerint az ukrán elnök a történelem legjobb kufára

A volt amerikai elnök a hétvégén, egy Detroitban tartott kampány gyűlésen botrányos kirohanást intézett Volodimir Zelenszkij ellen.

Donald Trump a helyi, afroamerikai közösség mintegy 200 tagja előtt bírálta Joe Biden elnököt és gúnyos megjegyzést tett Volodimir Zelenszkijre is - írja az UNN ukrán hírportál a The New York Times beszámolója alapján.

A Republikánus párt elnökjelöltje egyebek közt azzal vádolta Joe Bident, hogy az állam túlköltekezik, ami fokozza az USA-ban az inflációt. Ugyanakkor Donald Trump azt is szóvá tette, hogy szerinte a Fehér Ház túlságosan elköteleződött a kijevi vezetésnek. Volodimir Zelenszkijről szólva Trump közölte: az ukrán elnök a történelem legjobb kufára, mert ahányszor csak az Egyesült Államokba látogat, mindig legalább 60 milliárd dollárral tér haza.

A New York Times arról is beszámolt: Trump a korábbi rasszista kijelentéseit azzal próbálta feledtetni, hogy Biden elnököt az afroamerikai közösség ellenségének igyekezett beállítani. Ennek kapcsán kritizálta a jelenlegi vezetés intézkedéseit, amelyeket az erőszakos bűnözés visszaszorítása érdekében hoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×