eur:
390.17
usd:
357.72
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök táncol a színpadon, miután kampánybeszédet mondott Las Vegasban 2024. február 8-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump szerint az ukrán elnök a történelem legjobb kufára

A volt amerikai elnök a hétvégén, egy Detroitban tartott kampány gyűlésen botrányos kirohanást intézett Volodimir Zelenszkij ellen.

Donald Trump a helyi, afroamerikai közösség mintegy 200 tagja előtt bírálta Joe Biden elnököt és gúnyos megjegyzést tett Volodimir Zelenszkijre is - írja az UNN ukrán hírportál a The New York Times beszámolója alapján.

A Republikánus párt elnökjelöltje egyebek közt azzal vádolta Joe Bident, hogy az állam túlköltekezik, ami fokozza az USA-ban az inflációt. Ugyanakkor Donald Trump azt is szóvá tette, hogy szerinte a Fehér Ház túlságosan elköteleződött a kijevi vezetésnek. Volodimir Zelenszkijről szólva Trump közölte: az ukrán elnök a történelem legjobb kufára, mert ahányszor csak az Egyesült Államokba látogat, mindig legalább 60 milliárd dollárral tér haza.

A New York Times arról is beszámolt: Trump a korábbi rasszista kijelentéseit azzal próbálta feledtetni, hogy Biden elnököt az afroamerikai közösség ellenségének igyekezett beállítani. Ennek kapcsán kritizálta a jelenlegi vezetés intézkedéseit, amelyeket az erőszakos bűnözés visszaszorítása érdekében hoztak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×