eur:
394.72
usd:
367.9
bux:
70266.76
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay

Egy belvárosi utcánál csapott le a villám, többen életveszélyesen megsérültek Drezdában

Villámcsapás miatt tíz ember megsérült a németországi Drezdában hétfőn este, közülük négyen életveszélyes állapotba kerültek - jelentette be a helyi tűzoltóság szóvivője.

A villámcsapásban három nő, valamint hét férfi sérült meg. A mentősök egy 27 és egy 30 éves férfit sikeresen újraélesztettek. A sürgősségi mentőszolgálat a legközelebbi kórházakba szállította az érintetteket.

A villám egy belvárosi utcánál csapott le.

A rendőrség lezárta a területet, és helikopter segítségével is kutatott az esetleges további sérültek után. A helyi mentőszolgálat hétfő este felszólította a helyszínen tartózkodókat, hogy amennyiben erős szívdobogáshoz, szívritmuszavarhoz vagy a végtagok zsibbadásához és bizsergéséhez hasonló tüneteket észlelnek, azonnal forduljanak orvoshoz.

A lipcsei meteorológiai szolgálat hétfő kora este heves zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést Szászország egyes részein. Drezdában, a tartomány fővárosában négyből kettes fokozatú zivatarveszély miatt adtak ki viharjelzést.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×