eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Lángoló társasház Valenciában 2024. február 22-én. A tűz következtében heten megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Alberto Saiz

Iszonyú tűzvész Valenciában, többen életüket vesztették

Négy ember életét vesztette, 19-en eltűntek egy épülettűzben a kelet-spanyolországi Valenciában - közölték a helyi hatóságok péntek hajnalban.

A lángokat egész éjjel oltották a tűzoltók a 138 lakásos komplexumban, amelyet továbbra is hűtenek, de egyelőre nem tudtak bejutni az épület belsejébe.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint 14 embert szállítottak kórházba, köztük hat tűzoltót és egy gyereket is, többségüket füstmérgezés gyanújával. A sérültek ellátására tábori kórházat alakítottak ki a helyszínen.

Valencia, 2024. február 22.
Lángoló társasház Valenciában 2024. február 22-én. A lakosokat a tűzoltók kimentették. A tűz következtében heten megsebesültek.
MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque
Valencia, 2024. február 22. Lángoló társasház Valenciában 2024. február 22-én. A lakosokat a tűzoltók kimentették. A tűz következtében heten megsebesültek. MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque

A társasház lakói közül többeket az erkélyekről mentettek ki tűzoltósági daruval a lángoló épületből. Éjszakára buszokkal szállították őket a város különböző szállodáiba, és gyűjtést indítottak számukra, mert a tűzben mindenüket elveszítették.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, a hatóságok annyit közöltek, hogy a lángok az ötödik emelet egyik lakásából indultak ki, és terjedtek el a két épületből álló tömbben, amely reggelre teljesen kiégett.

Az első vélemények szerint a gyors terjedéshez hozzájárult az erős, óránként 50-60 kilométeres erősségű szél, valamint az épület burkolatának poliuretán anyaga is.

Valencia, 2024. február 22.
Lángoló társasház erkélyén rekedt lakosok Valenciában 2024. február 22-én. A lakosokat a tűzoltók kimentették. A tűz következtében heten megsebesültek.
MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque
Valencia, 2024. február 22. Lángoló társasház erkélyén rekedt lakosok Valenciában 2024. február 22-én. A lakosokat a tűzoltók kimentették. A tűz következtében heten megsebesültek. MTI/EPA/EFE/Manuel Bruque

A tűz nagy kiterjedése miatt a közeli városokból, Alicantéból és Castellónból is vezényeltek át tűzoltóegységeket, valamint bevonták a katonaság speciális egységét.

A tragédia miatt Valencia városa háromnapos hivatalos gyászt rendelt el.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×