eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az orosz védelmi minisztérium által 2024. január 22-én közreadott képen orosz tüzérek 152,4 milliméteres Mszta-Sz önjáró löveggel tüzelnek ukrán célpontra egy meg nem nevezett ukrajnai helyszínen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Ukrajna további területeket is veszíthet, ha nem kötnek tűzszünetet - mondta Orbán Viktor egy osztrák lap szerint

Wolfgang Schüssel, Ausztria korábbi kancellárjával és Orbán Viktorral készült vitabeszélgetés részleteit közölte a Die Presse című osztrák.

Február 15-én jelenik meg az új angol nyelvű „European Voices” vitamagazin, amelyet a „Die Presse” az Osztrák Külpolitikai Társasággal és az ENSZ-szel közösen ad ki. Az első alkalommal Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár Budapestre utazott, hogy mélyreható megbeszélést folytasson Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel - írja a portfolio.hu.

A később megjelenő interjúból közölt most részleteket a Die Presse.

Sokat kérdezhették az ukrajnai háborúról. Mindenesetre a magyar lap a következő mondatok idézi Orbán Viktortól egy esetleges tűzszünetről, amely elfogadása de facto vereséget jelentene Ukrajna számára,

"Attól függ, hogyan látja a jövőt. Az ukránok még több területet veszíthetnek, talán még a háborút is.

A magyar kormányfő szerint

"nem engedhetjük meg magunknak, hogy finanszírozzuk Ukrajnát, hogy katonai győzelmet arathasson.

Akár tetszik, akár nem, akár tetszik az ukránoknak, akár nem, Ukrajna ott van a térképen, ahol. A legjobb kilátás erre egy ütközőzóna kialakítása Oroszország és a Nyugat között – természetesen biztonsági garanciákkal".

Ha ez nem sikerül, Ukrajna elveszíti földjét. Az oroszok újra és újra és újra elpusztítják Ukrajnát - állapítja meg Orbán Viktor a Die Presse szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×