eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Izraeli légicsapás után nézik meg egy ház romjait palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. december 21-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair

Több tucat palesztin fegyveres halt meg egy izraeli légicsapásban a Gázai övezetben

A Hamász palesztin terrorszervezet több tucat fegyverese vesztette életét, amikor Izrael légicsapást mért a Gázai övezetben egy épületre - közölte szombaton az izraeli hadsereg (IDF).

A légicsapást megelőzően az izraeli szárazföldi csapatok tüzet nyitottak a palesztin fegyveres csoportra, amelynek tagjai ezután behúzódtak az épületbe, amelyet közleményében az IDF a palesztin iszlamista szervezet egyik központjának nevezett. A támadás következtében megsemmisült több közeli épület is, amelyeket úgyszintén a Hamász használt.

Az izraeli erők beszámoltak arról is, hogy aknavető-lövedékeket, robbanóanyagokat és rakétákat találtak egy bölcsődében a Gázai övezet déli részén. Az IDF fotókat is közzétett a lerakatról.

Izrael azzal vádolja a Hamászt, hogy fegyveresei civil létesítményeket használnak fedezékül, a terrorszervezet azonban ezt váltig tagadja.

Az izraeli hadsereg közleményében kitért arra, hogy katonái az elmúlt hét alatt palesztin terrorszervezetek több mint 200 tagját ejtették foglyul, akiket Izraelbe vittek kihallgatásra. A hadsereg közlése szerint a fegyveresek egy része önként adta meg magát; jelenleg mintegy 700 iszlamista terroristát tartanak fogságban.

Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) közben szombaton azt közölte, hogy egy alkalmazottja és tágabb családjának 70 tagja vesztette életét egy pénteki izraeli légicsapásban Gázaváros közelében. Az arab média jelentése szerint 76 ember halt meg a támadás következtében. Az izraeli hadsereg közölte, vizsgálatot indít az ügyben.

Kiújultak a támadások az Izrael és Libanon közötti határon is. Az IDF közlése szerint izraeli katonák egy katonai épületet és az Irán által támogatott Hezbollah síita milíciához tartozó egyéb épületeket támadtak meg a szomszédos országban az éjszaka folyamán. Eközben több rakétakilövést és aknavető-támadást is rögzítettek Libanonból Izrael felé. A hadsereg tájékoztatása szerint az izraeli Manara városában rakétaveszély miatt légiriadót rendeltek el. Izrael tüzérségi csapást mért azokra a helyekre, ahonnan a rakétákat indították. Az NNA libanoni hírügynökség három izraeli légitámadásról számolt be dél-libanoni területek ellen.

Rafah, 2023. december 21.
A harcok elől délre menekült palesztin civilek ételosztáson a Gázai övezet Egyiptommal határos Rafah településén 2023. december 20-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
MTI/AP/Hatem Ali
A harcok elől délre menekült palesztin civilek ételosztáson a Gázai övezet Egyiptommal határos Rafah településén 2023. december 20-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Hatem Ali
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×