eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Izrael légicsapást mér a Gázai övezet északi részére a dél-izraeli Szderótból nézve 2023. november 23-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Hatalmas bombákkal támadta a Hamászt Izrael, erre még az amerikaiak sem számítottak

Izrael gázai bombázásának sűrűségére „Vietnam óta nem volt példa” - mondta Marc Garlasco volt amerikai védelmi hírszerzési elemző.

A CNN alapján azt írja a Telex, hogy az izraeli hadsereg a szokásosnál sokkal nagyobb bombákkal támadta a Hamász állásait Gázában. Erre a kráterekből következtetnek az elemzők.

A háború első napjaiban készült műholdképek több mint 500, 12 méternél nagyobb átmérőjű becsapódási krátert mutatnak, amelyek megfelelnek a több mint 900 kilós bombák által hátrahagyott krátereknek. Ezek négyszer nehezebbek, mint azok a nagy bombák, amelyeket az Egyesült Államok az Iszlám Állam elleni harcban dobott le az iraki Moszulban.

Izraeli tisztviselők azzal érveltek, hogy a nehézlőszerek szükségesek a Hamász felszámolásához, amelynek harcosai október 7-én több mint 1200 embert öltek meg és több mint 240 túszt ejtettek.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×