eur:
385.48
usd:
354.41
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
A Gázát irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet kiskorú izraeli túszainak nevét viselő játékmackók a tel-avivi Dizengoff téren 2023. október 25-én. Az izraeli hadsereg szerint a Hamász több mint 200, izraeli és külföldi állampolgárt ejtett túszul, amikor október 7-én többfrontos támadást intézett Izrael ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Gázai konfliktus: gyors áttörés jöhet a túszok elengedésében

Katar szerint némi előrelépés mutatkozik azokon a tárgyalásokon, amelyeket a Hamász palesztin iszlamista szervezet által túszul ejtettek elengedése érdekében folytatnak.

Erről Muhammad bin Abdul Rahman Ál Száni katari miniszterelnök, külügyminiszter beszélt Hakan Fidan török külügyminiszter folytatott dohai tárgyalását követően.

Reményét fejezte ki, hogy hamarosan áttörést érnek el.

A Hamász október 7-én körülbelül 222 embert ejtett fogságba, miután fegyvereseivel bevonult Izraelbe. Katar Izraellel és a Hamásszal is tárgyalt a témában, és ennek köszönhetően a Hamász elengedett négy túszt, köztük két izraeli nőt.

Tel-Aviv, 2023. október 24.
A Hamász iszlamista terrorszervezet által elrabolt izraeli és külföldi túszok portréi az izraeli hadsereg tel-avivi központjának a falán 2023. október 24-én. A Hamász október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek, körülbelül 220 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a Hamász elleni izraeli válaszcsapások palesztin halálos áldozatainak száma ötezerre emelkedett, a sebesülteké pedig meghaladja a 15 ezret a Gázai övezetben.
MTI/EPA/Abir Szultan
Tel-Aviv, 2023. október 24. A Hamász iszlamista terrorszervezet által elrabolt izraeli és külföldi túszok portréi az izraeli hadsereg tel-avivi központjának a falán 2023. október 24-én. MTI/EPA/Abir Szultan

A török külügyminiszter Dohában úgy fogalmazott, hogy ha az izraeliek szárazföldi katonai műveletbe kezdenek Gázában, az vérengzésbe fordítaná a harcokat.

(A Gázát irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet kiskorú izraeli túszainak nevét viselő játékmackók a tel-avivi Dizengoff téren 2023. október 25-én.)

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×