eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára az ukrajnai humanitárius helyzetről beszél a világszervezet New York-i székháza előtt 2022. április 19-én. Mögötte Carl Fredrik Reuterswärd svéd szobrász és festő The Knotted Gun című szobra.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Lemondatnák az ENSZ-főtitkárt, mert a palesztinok elnyomásáról beszélt

Gilad Erdan vérvádnak nevezte a világszervezet vezető diplomatájának azon nyilatkozatát, miszerint az iszlamista Hamász terrorszervezet támadását a palesztinok Izrael általi évtizedes elnyomásának szövegkörnyezetében kell szemlélni.

Izrael ENSZ nagykövete lemondásra szólította fel António Guterres ENSZ-főtitkárt a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban tett kijelentései miatt.

Erdan kijelentette, hogy Guterres fittyet hány az izraeli lakosság szenvedéseire. "Úgy gondolom, a főtitkárnak le kell mondania" - húzta alá.

Korábban már Eli Kohen izraeli külügyminiszter lemondta tervezett találkozóját António Guterres főtitkárral.

Az ENSZ főtitkára élesen bírálta Izrael Gázai övezettel szembeni válaszcsapásait és a nemzetközi humanitárius jog egyértelmű megsértéséről beszélt. Mindazonáltal elítélte a Hamász október 7-i összehangolt terrortámadását Izrael ellen, de hozzátette, hogy az "nem légüres térben történt", és ezzel összefüggésben palesztin térségek izraeli megszállására hivatkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×