eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán Viktor tusványosi beszédének megzavarásától tartanak

A Hargita megyei tanácselnök a csendőrség segítségét kérte a rend megtartásához.

Hargita Megye Tanácsának elnöke levelet küldött a román Belügyminisztériumnak, segítségét kérve a rendvédelmi szerveknek, miután az interneten keringő információk szerint „szélsőséges aktivisták egy csoportja – akik Mihai Tîrnoveanuhoz köthetőek”, megzavarni készülnek Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét szombaton – írja a Maszol.ro, hozzátéve: a Nemzet Útja nevezetű szervezetnek tavaly is sikerült botrányt kavarnia.

A portál szerint a korábban az úzvölgyi temetőben akciózó szervezetek készülődnek ezúttal is. Borboly Csaba szerint az állami szerveknek meg kell állítaniuk ezeket az embereket, mert csak „cirkuszt akarnak csinálni azért, hogy megjelenhessenek a sajtóban. Gyűlöletet szítanak, semmibe veszik a törvényt.” „A törvénynek kell mindenek felett állnia, és minden állami szervnek be kell avatkoznia” – fogalmazott Borboly Csaba.

A tanácselnök – utalva az úzvölgyi esetre – jelezte azt is, reméli, a csendőrség ezúttal már közbelép, megállítja azokat, akiket nem hívtak meg a rendezvényre, amin több ország politikusa, diplomatája is részt vesz, így a szélsőségesek akciója ártana a román állam megítélésének.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×