eur:
389.92
usd:
364.96
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Hőségriadó van a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén is

Olaszországban hőségriadót léptettek életbe negyven fok feletti hőmérséklet miatt. Egyes régiókban rekkenő a hőség.

Szardínia szigetén 43 Celsius fokot várnak, és a kánikula egészen a hétvégéig eltart az egész országban az olasz polgári védelem keddi figyelmeztetése szerint.

Az év első Afrikából párás meleget hozó hőhulláma érkezett meg Olaszországba. A meteorológusok a punok ellen harcoló ókori hadvezérről, Scipióról nevezték el.

Az előrejelzések szerint egészen péntekig tart a kánikula, amely negyven fok fölé emeli a hőmérő higanyszálát Szardínián: a sziget délnyugati részén 43 fokot várnak. A hőmérséklet megközelíti a negyven fokot Toszkána és Lazio tartományban is. Rómában csütörtökön tetőzik a kánikula az előrejelzések szerint.

A polgári védelem kiemelt figyelemre szólította fel az időseket, gyerekeket és betegeket, akiket arra kért, hogy ne menjenek utcára a nap legmelegebb óráiban.

Készen áll a tűzoltóság is az esetleges erdő- és bozóttüzekre.

Az olaszok többsége még nem indult el vakációzni, a városok tele vannak lakosokkal és turistákkal. A gimnazisták szerdán kezdik el az írásbeli érettségit az irodalom dolgozattal. Az idén 536 ezer diák érettségizik.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Új rohamot indítottak az oroszok, visszaverték a támadást az ukránok – háborús híreink szerdán

Miközben az ukrán légvédelem egyre nagyobb nyomás alatt, mert Oroszország fokozta a légicsapásokat intenzitását, Volodimir Zelenszkij elnök sürgette partnereit, hogy gyorsítsák fel fegyverszállításaikat. Harkivban újabb támadásokat hajtott végre az orosz hadsereg, míg Luhanszknál felfogták az inváziós erők rohamát az ukrán védelmi erők. Legfontosabb háborús híreink szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×