eur:
388.85
usd:
361.41
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Itt az idei első kánikula - mutatjuk, meddig kell kibírni

Napról napra egyre melegebb lesz, de aztán pénteken jöhet egy kis enyhülés.

Jelenleg a Kárpát-medencét meleg levegő tölti ki, amely nagyrészt száraz, de ahol kedvezőek a nedvességi viszonyok, ott kialakulhatnak zárporok, zivatarok a hét közepén is.

Kedden a hétfőinél már valamivel több gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen, de csapadék az ország nagy részén nem várható. Legfeljebb az északkeleti tájak fölé, illetve az Alpokalja térségébe sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 35 fok között valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. A hajnali 12, 21 fokról délutánra 30 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Péntekig tart várhatóan a kánikula. Akkor ugyanis nyugat felől egy hidegfront érkezik, amelynek hatására nagy területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatarok is. A hidegfront hatására néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet a hét végére, és kicsit hűvösebbre fordul az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×