eur:
394.84
usd:
364.01
bux:
65623.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Ezért volt olyan nehéz Harry herceg fiatalkora: bíróság előtt bizonyíthatja be

A fiatal Harry életének nem volt olyan területe, amelybe ne nyomult volna be a sajtó, állította Sussex hercegének ügyvédje bíóság előtt.

A herceg a Mirror Group Newspapers (MGN) kiadó elleni perében a fiatal Harry Chelsy Davyvel folytatott kapcsolatát hozta fel példaként ügyvédje: ennek részletei folyamatosan megjelentek a Mirror című lapban - írja a BBC.

A herceg szerint törvényellenesen úton jutottak a lapok információkhoz vele kapcsolatban, például lehallgatták telefonját.

A kiadó ezt tagadja.

A hétfőn kezdődött per első napján a herceg nem jelent meg a bíróság előtt: az ügyében eljáró bíró, Justice Fancourt ezt meglepetéssel vette tudomásul. mivel a felpereseket általában ekkor hallgatják meg.

Harry ráadásul csak a per előtti héten jelezte, hogy hétfőn nem lesz ott a tárgyaláson.

Az MGN ügyvédje egyenesen a bíróság idejének fecsérlésével vádolta a herceget, aki ügyvédje szerint lánya születésnapjának megünneplését követően repült Los Angelesből Londonba, és az otthona és London közti távolság, valamint biztonsági követelményei miatt egyébként is más helyzetben van, mint az a három másik személy, aki vele együtt pereli a kiadót.

Harry a per második napján ugyanakkor tanúvallomást tesz: 130 éve nem volt példa arra, hogy a királyi család egy tagja így cselekedjen.

David Sherborne, Harry ügyvédje szerint szinte hálót szőttek a herceg köré. mely folyamatosan gyűjtötte vele kapcsolatosan az információkat. 2005-ben a barátnőjével folytatott telefonbeszélgetések leiratát közölték a lapok: mintha a pár tagjai sosem lettek volna csak kettesben. A pár baráti köre emiatt egyre zsugorodott, mert attól tartottak, közülük szivárogtat valaki, végül Chelsy Davy úgy döntött, ha ilyen az élet a királyi családban, akkor az nem való neki.

Egy 2003-as, állítólagosan Vilmos és Harry közt lezajlott vitát is megszellőztettek a lapok, mely Diana egykori inasával, Paul Burrell-lel volt kapcsolatos: az ügyvéd szerint ennek nyilvánosságra hozatala is aláásta a testvérek közti kapcsolatot. Harry állítása szerint 140 róla szóló cikket írtak meg úgy, hogy illegális úton jutottak az azokban szereplő információkhoz.

A kiadó ugyanakkor tagadja a lehallgatásokat, azt állítja, ezekre nincsen semmilyen bizonyíték: egy alkalommal 2004-ben egy nightclub meglátogatásakor valóban megfigyelték őt illegális eszközökkel, de ez többé nem történt meg, állítják.

Harry ügyvédjei szerint azonban a MGN megsemmisítette a bizonyítékokat, de azokból még így is megmaradt annyi, ami alapján a bíróság meg tudja állapítani, milyen tevékenységet folytatott a kiadó Harryvel szemben.

Harry herceg mellett az 1960 óta futó szappanopera, a Coronation Street színészei, Michael Turner és Nikki Sanderson, valamint Fiona Wightman, a komikus Paul Whitehouse volt felesége is keresetet nyújtott be a kiadó ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×