eur:
390.7
usd:
364.33
bux:
68390.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook

Energiaügyben tárgyal Moszkvában Szijjártó Péter

Az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel és a Roszatom vezérigazgatójával is egyeztet a külgazdasági és külügyminiszter.

Kedden Moszkvában a magyar energiaellátás biztonságához szükséges együttműködés legfontosabb kérdéseiről fog tárgyalni Szijjártó Péter, először Alexander Novakkal, az energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettessel, majd pedig Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

„Az újrainduló kínai gazdaság radikálisan megnövekedő energiaigénye és az európai energiainfrastruktúra fejlesztésének rendkívül lassú üteme miatt az igazi nehézséget a soron következő tél fogja jelenteni” – figyelmeztet a tárcavezető.

Értékelése szerint „Magyarország energiaellátásának biztonságához a gázszállítások, a kőolajszállítások és a nukleáris fűtőanyag-szállítások zavartalanságára van szükség.

"Ezen három feltétel teljesüléséhez pedig a magyar-orosz energetikai együttműködés zavartalansága szükséges. Ez nem politikai ízlés, hanem fizika kérdése” – írta.

A miniszter egy másik posztban pedig azt írta, hogy "Alexander Novak miniszterelnök-helyettessel súlyos kérdések szerepelnek ma napirenden: a hazánk földgázellátását biztosító Török Áramlat vezeték fizikai és műszaki biztonsága, a kőolajellátásunkat biztosító Barátság vezetéken történő tranzitszállítások fenntartása, valamint a nukleáris ipart fenyegető szankciók kivédése."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×