INFORÁDIÓ 
2019. december 13. péntek
Luca, Otília

energia

2019.12.09. 18:25

Új kutatások indulhatnak Magyarországon olaj és gáz után

Az idei fordulóban öt területre értékesített szénhidrogén, illetve geotermikus energia célú kutatási és kitermelési bányászati koncessziókat az állam. A 2013 óta lebonyolított pályázatokon értékesített jogosultságok után eddig 38 milliárd forint bevétele volt a költségvetésnek.
2019.11.25. 09:19

A kormány 165 órát adott a klímakonzultációra

Ma délig lehet kitölteni a kormany.hu-n keresztül közzétett kérdőívet a klímavédelemről. Ennek létéről azonban a kormány nem adott tájékoztatást, az ellenzék pedig sunyi konzultációnak nevezte és a határidő meghosszabbítását követeli. Hollik István kormányszóvivő azonban közölte, hogy ez nem nemzeti konzultáció, hanem egy Brüsszel által előírt tájékoztatási forma.
2019.10.26. 18:15

Divatba akarják hozni a szén-dioxid-mentes mini-atomerőművet

A mini-atomerőművek adhatják meg az energia- és politikai biztonságot a kisebb országoknak – fejtegette az amerikai energiaügyi miniszter egy brüsszeli fórumon. Európában ellentmondásos az atomenergia megítélése, egy vezető nemzetközi szakértő azonban azt mondta: a klímacélok miatt az megkerülhetetlen.
2019.06.29. 16:00

Mindenki tehet valamit a globális felmelegedés ellen

A szelektív hulladékgyűjtés például sokat jelent a globális felmelegedés elleni harcban – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mika János éghajlatkutató, az Estereházy Károly Egyetem tanára.
2019.04.01. 18:37

Kiadták a figyelmeztetést, fontos területen van késésben az EU

Az Európai Uniónak energia- és éghajlat-politikai céljainak eléréséhez javítania kell energiatárolási kapacitásán - közölte az Európai Számvevőszék az energiatárolási technológiák terén jelentkező nehézségeket összegző, hétfőn közzétett tájékoztatójában.
2019.03.28. 09:57

Anyagilag is jobban megéri a zöld energia

Az Egyesült Államokban a legtöbb esetben drágább a kőszénből, mint a megújuló forrásokból származó energia – ezt állítja egy friss tanulmány, amely szerint hat év múlva már mindenképpen jobban megéri majd zöld forrásokból fedezni az igényeket.
2019.03.19. 14:03

Mitnyan György: árcsökkenést hoz a hőgyűrű

Csökkenhet a távhő ára a fővárosi hőgyűrű kiépítésével a következő évtizedben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mitnyan György. A Főtáv Zrt. vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a klímaváltozás jeleként érzékelhető az elmúlt évtizedben a havi átlaghőmérsékletek emelkedése, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb hőenergiára van szükség.
2018.12.29. 08:55

A lengyel parlament jóváhagyta a rezsicsökkentési törvénycsomagot

A lengyel parlament mindkét háza jóváhagyta pénteki rendkívüli ülésén a villamos energia drágulását megelőző törvénycsomagot, amely nyomán 2019-ben csökkennek az áramdíj egyes összetevői, köztük a jövedéki adó, egy állami alapból pedig kiegyenlítik a tarifadíj és a piaci ár közötti különbséget.
2018.12.18. 07:40

Három fővárosi kerületben olcsóbbak az ingatlanok – lapszemle

A Magyar Idők Fülöp Attilával államtitkárral készített interjút. Kevesen támogatják Baranyában a helyi uránbánya újbóli megnyitását – írja a Népszava. A Portfolio szerint Budapest több területén olcsóbban lehetett ingatlanhoz jutni, mint egy évvel korábban. A Világgazdaság arról ír, hogy egyre többen érdeklődnek az Ipar 4.0 Mintagyár elnevezésű program iránt. Biztosított Magyarország 2018-2019-es téli földgáz- és villamosenergia-ellátása – írja a Magyar Idők.
2018.12.15. 16:29

MVM: tízmilliós bírságot kockáztatnak az energiapazarló nagyvállalatok

Tízmillió forintos bírsággal is számolhatnak a kötelező átfogó energetikai átvilágítást elmulasztó nagyvállalatok, miközben az audit akár komolyabb beruházás nélkül is 5-10 százalékkal csökkentheti az energetikai költségeket - hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt.
2018.11.16. 15:25

Így csökkenthető jelentősen a rezsiszámla

Magyarországon évről-évre jelentős mértékben nő a háztartási kiserőművek száma, melyek döntő többsége napelemes rendszerekből áll. Így potenciálisan magyarok tízezrei képesek nullázni rezsiszámlájuk jelentős részét.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018