eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2023. február 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Karpuhin

A Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen

Az elnökön kívül az orosz elnöki hivatal gyerekjogi biztos, Marija Alekszejevna Lvova-Belova ellen is.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - jelentette be az ICC pénteken.

A hágai szervezet bírái előzetesen úgy ítélték meg: "jó okkal feltételezhető, hogy minden gyanúsított felelős a lakosság jogellenes deportálásáért, valamint a lakosság Ukrajna megszállt területeiről az Orosz Föderációba történő jogellenes átszállításáért, az ukrán gyermekek sérelméért".

A szervezet a The Guardian tudósítása szerint megfontolta, hogy nem hozza nyilvánosságra és csak hivatalos csatornákon továbbítja az elfogatóparancsot, de végül úgy döntött, hogy a közzététel hozzájárulhat a további bűncselekmények elkövetésének megakadályozásához.

Moszkva korábban már közölte, hogy nem ismeri el az ICC joghatóságát.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×