eur:
368.36
usd:
344.63
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2023. február 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Kreml/Szergej Karpuhin

A Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen

Az elnökön kívül az orosz elnöki hivatal gyerekjogi biztos, Marija Alekszejevna Lvova-Belova ellen is.

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - jelentette be az ICC pénteken.

A hágai szervezet bírái előzetesen úgy ítélték meg: "jó okkal feltételezhető, hogy minden gyanúsított felelős a lakosság jogellenes deportálásáért, valamint a lakosság Ukrajna megszállt területeiről az Orosz Föderációba történő jogellenes átszállításáért, az ukrán gyermekek sérelméért".

A szervezet a The Guardian tudósítása szerint megfontolta, hogy nem hozza nyilvánosságra és csak hivatalos csatornákon továbbítja az elfogatóparancsot, de végül úgy döntött, hogy a közzététel hozzájárulhat a további bűncselekmények elkövetésének megakadályozásához.

Moszkva korábban már közölte, hogy nem ismeri el az ICC joghatóságát.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×