eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Picture of the logo of Gazprom on their Serbian main office in Belgrade. Gazprom is one of the main oil compnaies from Russia
Nyitókép: BalkansCat/Getty Images

Gazprom-hátraarc: mégsem küldenek gázt az Északi Áramlat 1-en

Pénteken napközben még úgy volt, véget ér a karbantartás, és indulhat az energiahordozó Európába. Vádaskodás indult mindkét fél részéről.

A BBC-re hivatkozva a HVG.hu azt írja - és a Reuters brit hírügynökség is megerősítette ezt az információt -, hogy bár péntek napközben még úgy tűnt, estére kiderült, Oroszország mégsem indítja újra a gázszállítást az Északi Áramlat 1 vezetéken Európa felé.

Korábban a Gazprom orosz gázóriás közlése szerint karbantartás miatt állította le a szállítást, jelezve, hogy az most szombaton újraindul, ez hiúsul meg a mostani, friss bejelentéssel.

Indoklás ezúttal is van: a Portovaja kompresszorállomáson olajszivárgást észleltek. Az érintett gépészeti berendezéseket Oroszország szerint olyan speciális műhelyekben lehet megjavítani, amiket rendkívül érzékenyen érintettek az Oroszországra az Ukrajna ellen indított háború miatt kivetett szankciók.

Az EU közben azzal vádolja Moszkvát, hogy a gázszállítások nehézségei mögé bújva próbálja elérni a szankciók feloldását.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×