INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

orosz

2021.09.09. 14:15

Füstriadó a Nemzetközi Űrállomáson

Égő műanyag szaga és füst valóban terjengett az orosz lakrészben, és bár a hibát átmenetileg elhárították, nagyobb vizsgálódás vált szükségessé.
2021.05.06. 18:15

Egy kútba esett vakcinaüzlet kapcsolta rá a reflektort a cseh kémbotrányra?

Hatalmas visszhangot váltott ki Csehországban a Seznam Zprávy hírportál beszámolója, amely jól értesült forrásokra hivatkozva azzal vádolta meg Ján Hamáček belügyminisztert, hogy április közepén azért akart Moszkvába utazni, hogy a vrběticei lőszerraktárban 2014-ben történt robbanásokban való orosz hírszerzői részvétel eltitkolása ellenében egymillió Szputnyik vakcinát kérjen Oroszországtól.
2021.04.23. 14:15

Szlovákia egyre jobban bevonódik a cseh–orosz viszályba

Szlovákia a csehországi eseményekre reagálva kiutasít három orosz diplomatát. Hét napon belül kell elhagyniuk az ország területét. A szlovákiai orosz nagykövetség Pozsony döntését olyan lépésnek tekinti, amely ellentétes a két ország történelmét végigkísérő jó viszonnyal. Andrej Babiš cseh kormányfő ugyanakkor megköszönte Szlovákiának a szolidáris hozzáállást. Prága egyúttal bejelentette, hogy további orosz diplomatákat utasít ki Csehországból.
2021.04.21. 14:12

Cseh-orosz csata: na de mi lesz most?

Újabb lépésekre készül a cseh kormány a vrběticei robbantás ügyével kapcsolatban. Csehország azt kéri az uniós tagországoktól és a NATO-s partnerországoktól, hogy vállaljanak szolidaritást Prágával, és ők is utasítsák ki az orosz diplomatákat. Ján Hamáček kormányfőhelyettes bekérette a prágai orosz nagykövetet is. Miloš Zeman köztársasági elnököt pedig azért bírálják, mert még mindig nem nyilatkozott a kémbotrányról.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018