INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

orosz

2021.05.06. 18:15

Egy kútba esett vakcinaüzlet kapcsolta rá a reflektort a cseh kémbotrányra?

Hatalmas visszhangot váltott ki Csehországban a Seznam Zprávy hírportál beszámolója, amely jól értesült forrásokra hivatkozva azzal vádolta meg Ján Hamáček belügyminisztert, hogy április közepén azért akart Moszkvába utazni, hogy a vrběticei lőszerraktárban 2014-ben történt robbanásokban való orosz hírszerzői részvétel eltitkolása ellenében egymillió Szputnyik vakcinát kérjen Oroszországtól.
2021.04.23. 14:15

Szlovákia egyre jobban bevonódik a cseh–orosz viszályba

Szlovákia a csehországi eseményekre reagálva kiutasít három orosz diplomatát. Hét napon belül kell elhagyniuk az ország területét. A szlovákiai orosz nagykövetség Pozsony döntését olyan lépésnek tekinti, amely ellentétes a két ország történelmét végigkísérő jó viszonnyal. Andrej Babiš cseh kormányfő ugyanakkor megköszönte Szlovákiának a szolidáris hozzáállást. Prága egyúttal bejelentette, hogy további orosz diplomatákat utasít ki Csehországból.
2021.04.21. 14:12

Cseh-orosz csata: na de mi lesz most?

Újabb lépésekre készül a cseh kormány a vrběticei robbantás ügyével kapcsolatban. Csehország azt kéri az uniós tagországoktól és a NATO-s partnerországoktól, hogy vállaljanak szolidaritást Prágával, és ők is utasítsák ki az orosz diplomatákat. Ján Hamáček kormányfőhelyettes bekérette a prágai orosz nagykövetet is. Miloš Zeman köztársasági elnököt pedig azért bírálják, mert még mindig nem nyilatkozott a kémbotrányról.
2021.04.20. 17:17

Berendelte a cseh csúcsminiszter a prágai orosz nagykövetet

Prága szerint az orosz diplomaták a titkosszolgálatoknak dolgoztak. A cseh félnek megalapozott a gyanúja, hogy az orosz titkosszolgálatoknak részük van a 2014-ben a dél-morvaországi Vrbeticében egy lőszerraktárban bekövetkezett robbanásokban.
2021.03.16. 19:33

Navalnij bejelentkezett a "barátságos koncentrációs táborból"

Barátságos koncentrációs tábornak nevezte Alekszej Navalnij azt a fegyenctelepet, ahol megkezdte két és fél éves büntetése letöltését. A Vlagyimir Putyin orosz elnök fő bírálójának számító ellenzéki vezér felfüggesztett büntetését nemrég konvertálta egy orosz bíróság letöltendőre.
2021.03.02. 16:55

Koalíciós belviszályt szít a hirtelen érkezett orosz vakcina Szlovákiában

Szlovákia kétmillió darab Szputnyik V vakcinát vásárol. Ezt Igor Matovič kormányfő jelentette be a kassai repülőtéren, ahová hétfőn este megérkezett az első szállítmány Oroszországból. A 200 ezer vakcina katonai repülőgépen érkezett, és egészen a landolás pillanatáig nem lehetett tudni, mit tartalmaz a rakomány. Igor Matovič a koalíción belül is vitát váltott ki azzal, hogy titokban tartotta a Szlovákiában egyelőre nem engedélyezett Szputnyik érkezését.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018