INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

gazprom

2022.08.04. 17:34

Hortay Olivér: az egész energiapiaci konfliktus kirobbanásának egyetlen vita volt a „ravasza”

Nem lehet visszaszállítani Oroszországba az Északi Áramlat-1 gázvezeték turbináját a nyugati szankciók és az alkatrészt gyártó Siemens szerződéses kötelezettségeinek megszegése miatt – közölte a Gazprom. Így továbbra is a vállalt gázmennyiség 20 százalékát továbbítják Németország felé a csővezetéken. Németország szerint azonban nincs akadálya annak, hogy Oroszország teljesítse a gázszállítási kötelezettségeit. A vita részleteiről Hortay Olivért, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágvezetőjét kérdeztük.
2022.07.27. 20:52

További problémákat lát a Gazprom

A Siemens nem teljesíti az Északi Áramlat meghibásodott turbináinak javítására vonatkozó kötelezettségeit, emiatt a portovajai kompresszorállomáson csak egy turbina maradt működőképes, és a gázvezetéken csökkenteni kellett a szivattyúteljesítményt - közölte Vitalij Markelov, a Gazprom helyettes vezetője a Rosszija-24 tévécsatornán.
2022.07.21. 19:31

Szakértő: Oroszország ezt a háta közepére sem kívánhatja

Hármas csúcstalálkozót tartott Teheránban az iráni, a török és az orosz elnök. Hivatalosan a szíriai konfliktus volt a fő téma, de a híradások inkább a gazdasági bejelentéseket emelték ki. Szalai Mátét, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatóját, a Corvinus Egyetem adjunktusát kérdeztük.
2022.07.20. 11:48

Vlagyimir Putyin: ez vicces lenne, ha nem lenne olyan szomorú

Még az Északi Áramlat-2 gázvezeték azonnali beindítása sem lesz képes újabb nagy mennyiségű gázt eljuttatni az európai piacra, mert a vezeték kapacitásának felét már átirányították az orosz piacra a németországi szabályozó hatóságok késlekedése miatt – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a teheráni iráni–orosz–török csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatóján az Interfax hírügynökség szerdai beszámolója szerint.
2022.07.18. 17:05

Gázszállítás: vis maiort jelentett a Gazprom

Egy június 14-i levél tanúskodik arról, hogy az orosz cég rajta kívülálló, általa nem befolyásolható ok miatt nem szállít gázt. A Németországba történő szállításról lehet szó.
2022.07.13. 18:02

Gazprom: Kanada blokkolhatja az Északi Áramlat gázvezeték működtetését

A Gazprom orosz állami energetikai óriáscég azt közölte szerdán, hogy nem tudja garantálni az Északi Áramlat részét képező egyik "kritikus fontosságú létesítmény" biztonságos működtetését, mert kétségesnek tartja, hogy Kanada tényleg visszajuttatja-e a gázvezeték karbantartás alatt álló turbinaberendezését.
2022.07.06. 17:32

Újabb orosz milliárdos rejtélyes halála

A 61 éves Jurij Voronovot saját úszómedencéjében találták meg, fején lőtt sebbel. Ő már nem az első orosz oligarcha, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét.
2022.06.21. 15:40

Egy hétig nem érkezik gáz a kulcsfontosságú gázvezetéken

Karbantartás miatt egy hétre leállítja a gázszállításokat a Török Áramlat nevű vezetéken a Gazprom. A Századvég energia- és klímapolitika üzletágának vezetője szerint a leállás Magyarország szempontjából nem okoz problémát, mert a szállítások és a tárolók töltése is a tervek szerint alakult az elmúlt időszakban. Hortay Olivér ugyanakkor úgy vélte: egész Európát negatívan érinti az Északi Áramlat-1-en érkező gázszállítás csökkentése.
2022.06.17. 17:26

Felére csökkentette a gázszállítást Szlovákiába a Gazprom

A gázművek vezérigazgatója szerint fennáll a veszélye, hogy teljesen elzárják a gázcsapot az oroszok, de a jelenlegi helyzet még nem sodorja veszélybe a vállalat működését. A szlovák gazdasági miniszter egy nappal korábban egy másik kellemetlen hírt is bejelentett: jövőre 34-59 százalékkal emelkedik a gáz ára Szlovákiában.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018