eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án. Biden előző nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba.
Nyitókép: MTI/PAP/Radek Pietruszka

Covid után, háború idején - 40 év után először pörög jobban az USA, mint Kína

Joe Biden "ugyanolyan problémákról" számolt be mindenütt, de valahogy az Egyesült Államok gazdaságát ütésállóbbnak tartja.

Az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP) több mint negyven év után az idén először fog gyorsabban nőni, mint Kínáé - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök hétfőn Tokióban, amikor Fumio Kishida japán miniszterelnökkel tartott közös tokiói sajtótájékoztatót.

"Az Egyesült Államok GDP-je 40 év után először fog gyorsabban nőni, mint Kínáé. Ez azt jelenti, hogy nincs problémánk? Természetesen

ugyanazok a problémáink vannak, mint a világ többi országának, de a gondok következményei nem olyan súlyosak, mint a világ más részein"

- mondta arra a kérdésre válaszolva, hogy elkerülhetetlen-e a recesszió az Egyesült Államokban, és az amerikaiaknak fel kell-e készülniük rá.

A Bloomberg Economics múlt héten megjelent előrejelzése szerint az Egyesült Államok gazdasága 2,8 százalékkal, Kínáé szerényebben, 2 százalékkal nő. Amennyiben beigazolódik az előrejelzés, az amerikai gazdaság bővülése először körözi le Kínáét 1976 óta.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×