eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Oroszország szerint leállnak Ukrajnával a tűzszüneti tárgyalások – a háború hírei szerdán

A II. világháborút átvészelte, az orosz megszállást nem: elpusztult Ukrajna egyetlen növénybankja. A háború szerdai hírei percről percre. (Nyitóképünk: az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videofelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én.)

2022.05.18. 22:58

Magyarország is kap a menekültellátásért járó támogatásból

Az EU támogatást nyújt az ukrajnai menekülteket fogadó tagállamoknak.

2022.05.18. 21:33

Újra megnyitott az amerikai nagykövetség Kijevben

Ismét megkezdte munkáját az Egyesült Államok nagykövetsége szerdán Kijevben, ahonnan az Oroszország által Ukrajna ellen február 24-én indított teljes körű háború miatt evakuálni kellett az amerikai diplomatákat - jelentette be Daniel Langenkamp, a diplomáciai képviselet szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva. Elmondása szerint első körben csupán néhány diplomata kezdi meg a tevékenységét Kijevben a külképviselet személyzetéből. A nagykövetség fölé szerdán kitűzték az amerikai zászlót. (MTI)

Kijev, 2022. május 18.
Az amerikai diplomáciai küldöttség felvonja az amerikai zászlót az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén 2022. május 18-án, amikor az amerikai külképviselet újra megkezdte tevékenységét az ukrán fővárosban. A követségi épületből előzőleg a február 24-én kiszélesedett ukrajnai háború miatt evakuálták a diplomatákat.
MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
Az amerikai diplomáciai küldöttség felvonja az amerikai zászlót az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén 2022. május 18-án, amikor az amerikai külképviselet újra megkezdte tevékenységét az ukrán fővárosban. A követségi épületből előzőleg a február 24-én kiszélesedett ukrajnai háború miatt evakuálták a diplomatákat. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

2022.05.18. 21:30

Török NATO-vétó Finnország és Svédország ellen – itt vannak az okok

A kurdok kiadatásának elmaradása, a kedvezményes fegyverszállítások kicsikarása és a jövő évi elnökválasztás is oka annak, hogy a Törökország nem támogatja a két északi oszág gyors felvételét.

2022.05.18. 20:23

A hadiállapot meghosszabbítását kérte a parlamenttől Volodimir Zelenszkij

Már többen térnek vissza Ukrajnába, mint amennyien elmenekülnek. Ukrán állítás szerint az oroszok tiltott foszforlövedéket vetettek be. Heves harcok folynak Luhanszk és Donyeck megyében a frontvonalakon.

2022.05.18. 20:11

Joe Biden Finnországnak és Svédországnak üzent

Az Egyesült Államok a NATO-ban együtt fog működni Finnországgal és Svédországgal annak érdekében, hogy éberek maradjanak a közös biztonságot érő fenyegetésekkel szemben - jelentette ki Joe Biden amerikai elnök szerdán közzétett nyilatkozatában.

Az elnök szerint a két észak-európai ország "fontos döntést hozott" a NATO-tagsággal kapcsolatban, hiszen a katonai szervezet "egymilliárd ember biztonságát garantálja Európában és Észak-Amerikában". Nyilatkozatában Biden méltatta az "alapos és inkluzív demokratikus folyamatokat", amelyek megelőzték a döntést mindkét országban.

Hangsúlyozta, hogy örömmel fogadja Sauli Niinistö finn államfőt és Magdalena Andersson svéd miniszterelnököt csütörtöki látogatásuk során Washingtonban, ahol "tovább tárgyalhatnak NATO-jelentkezésükről és Európa biztonságáról". (MTI)

2022.05.18. 20:01

Első ízben ismert be háborús bűnt egy orosz katona a bíróság előtt

A mostani tárgyalást számos újabb követheti majd.

2022.05.18. 19:56

Több ezer csecsen harcolhatott Mariupolnál az oroszok oldalán

A brit katonai hírszerzés szerdán közzétett értesülései szerint valószínűleg több ezer csecsen fegyveres harcol az orosz haderő oldalán az ostromlott ukrajnai Mariupolnál. A londoni védelmi minisztérium beszámolója felidézi, hogy jóllehet az orosz hadsereg már tíz hete bekerítette Mariupolt, a kemény ukrán ellenállás azonban késlelteti a város feletti teljes orosz ellenőrzés megszerzését, emellett az orosz haderő jelentős emberveszteségeket is elszenvedett.

A tárca szerint a brit katonai hírszerzési adatok arra vallanak, hogy az ukrán ellenállás megtörésére tett kísérletek részeként Oroszország jelentős létszámú "segéderőket" is bevet, és e kontingensekben valószínűleg több ezer csecsen is harcol.

A brit védelmi minisztérium szerint az Ukrajnában Oroszország által bevetett csecsenek között egyénileg jelentkező önkéntesek és a csecsen nemzeti gárdaezred tagjai is jelen lehetnek. Az utóbbi alakulat alapfeladatai közé tartozik a Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov uralmának biztosítása - áll a brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett helyzetértékelésében.

A beszámoló azt is valószínűsíti, hogy Kadirov szoros, személyes felügyeletet gyakorol az egység ukrajnai bevetése felett. A brit katonai hírszerzésnek olyan adatai is vannak, hogy Kadirov unokatestvére, Adam Gyelimhanov a Mariupolhoz vezényelt csecsen gárdaalakulat hadszíntéri parancsnoka.

A brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett helyzetértékelése szerint az ennyire "vegyes összetételű" alakulatok alkalmazása azt jelzi, hogy Oroszországnak "jelentős erőforrás-problémái" vannak Ukrajnában, és valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy az orosz vezénylési rendszer nem egységes. (MTI)

2022.05.18. 19:56

Különleges lézereket állítanak hadrendbe az orosz hadseregben

Kilövik velük az ellenség "szemét". Egy konferencián Jurij Boriszov orosz mininiszterelnök-helyettes beszélt további "keresett" fejlett fegyvereikről, valamint az orosz hadiipar világszintű eredményeiről is.

2022.05.18. 19:36

Jenei András: a háború vége sem oldaná meg Európa energiapiaci válságát

Az orosz olajról jó eséllyel leválhat Európa, a gáz viszont már teljesen más tészta – fogalmazott Jenei András energiapolitikai szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.

2022.05.18. 19:12

Segítőközpontot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet

Ukrajnai menekülteket segítő központot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet, a június második felében megnyíló intézményben természetbeni adományokkal látják el a rászorulókat, valamint információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújtanak.

2022.05.18. 18:50

Kijött egy videó arról, hogyan adják meg magukat az azovsztali harcosok

Az orosz védelmi minisztérium tette közzé.

2022.05.18. 18:12

A FIBA kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) fenntartja az orosz és a fehérorosz csapatok kizárását, így egyik válogatott sem vehet részt az idei női és a jövő évi férfi világbajnokságon. A FIBA szerdai határozata szerint az Ausztráliában szeptember 22-én rajtoló női vb-n az orosz válogatott helyett a Puerto Ricó-i együttes vehet részt. A 2023-as férfi vb európai selejtezőiben ugyanakkor nem veszi át más az orosz és a fehérorosz gárda helyét.

Az Ukrajna ellen indított háború miatt szankcionált két ország közül Oroszország az idei 3x3-as vb-n is érdekelt lett volna, a FIBA a nőknél Izraelt, a férfiaknál Szlovéniát hívta meg a helyére a ranglista alapján. (MTI)

2022.05.18. 17:15

Eldőlt, helyettesítik-e az Orosz Nagydíjat

22 futamos lesz az idei szezon.

2022.05.18. 17:21

Oroszország szerint leállnak a tűzszüneti tárgyalások

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, az Oroszország és Ukrajna közötti tűzszüneti tárgyalások nem haladnak, és valószínűleg nem is folytatódnak az ukrán hadsereg Azovsztal acélműből való kivonulása után - írta a BBC alapján a Telex. "Úgy látjuk, hogy ukrán részről teljesen hiányzik a szándék a folytatáshoz" - mondta.

Ukrajna korábban elismerte, hogy szünetelnek ezek a megbeszélések, de azt mondják, az oroszok rugalmatlansága miatt.

2022.05.18. 16:50

Törökország máris nehezíti a NATO-bővítést

Ahogy várható volt, Finnország és Svédország közösen nyújtotta be NATO-csatlakozási kérelmét. A két, sokáig semleges országot az Ukrajna elleni orosz támadás tolta a katonai szövetség felé, de Törökország máris vétót emelt,

2022.05.18. 16:44

A gazdaságfejlesztési minisztérium optimistább a jegybanknál

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium 7,8 százalékos idei gazdasági csökkenést vár Oroszországban, ami kisebb a jegybank által becsült 8-10 százaléknál. A minisztérium előrejelzésében az szerepel, hogy még jövőre is csökken a GDP, 0,7 százalékkal, ami szintén derűlátóbb jóslat a jegybank által prognosztizált 0-3 százalék közötti visszaeséshez képest.

A gazdaságfejlesztési minisztérium 2024-re 3,2 százalékos GDP-növekedést jósol, míg a jegybank előrejelzésében 2,5-3,5 százalékos bővülés szerepel.

Úgy számolnak, hogy az orosz gazdaság legnagyobb visszaesése az idei harmadik negyedévben lesz, a negyedik negyedévtől kezdődően fokozatosan mérséklődik a csökkenés. (MTI)

2022.05.18. 16:35

Bűnösnek vallotta magát az első perbe fogott orosz katona

Már zajlik annak a három orosz katonának a pere, akiket egy kijevi bíróság előtt Ukrajnában elkövetett háborús bűnök elkövetésével vádolnak. A vg.hu cikke szerint, amely a Deutsche Welle beszámolója alapján készült, az orosz katonát egy 62 éves civil megölésével vádolják, és akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, amennyiben igazolást nyer, hogy elkövette a terhére rótt cselekedetet.

Az ügyészek szerint a 21 éves Vagyim Sisimarin egy harckocsiosztag vezetője volt, amikor egységét támadás érte. A vádak szerint négy társával ellopott egy autót és út közben egy északkeleti faluban egy 62 éves bicikliző férfival találkoztak. Az egyik katona utasította a vádlottat, hogy ölje meg, nehogy jelentse jelenlétüket, ezt a gépjármű ablakából a vádlott meg is tette.

A mostani eljárást további hasonlóak követhetik, hiszen az ügyészség szerint további csaknem további 12 ezer háborús bűnesetet vizsgálnak és több mint 5600 nemzetbiztonság elleni bűntény kapcsán nyomoznak, melyekkel kapcsolatban 623 gyanúsítottat azonosítottak.

A tárgyalásról a Telex is írt, idézve a kulcsmomentumot.

"Elismeri a bűnösségét? – kérdezte a bíró. Igen – válaszolta Szisimarin. Teljes mértékben? Igen, válaszolta."

A tárgyalást ezután csütörtökig elnapolták.

2022.05.18. 16:03

Menedékesi kérelmek

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - 2022. május 18. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 854 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 12 553 fő esetében született elismerő döntés.

A Főigazgatóság közleményében megjegyzi, hogy egyre többen élnek az elektronikus menedékes kérelem benyújtásának lehetőségével, melyet a kérelmezők a "Menedekes" applikáció segítségével vagy az Enter Hungary felületén keresztül tudnak elküldeni. Ezután is szükséges a személyes megjelenés az adatok egyeztetése, fénykép és ujjnyomat készítése céljából, melyet május 9-től megtehetnek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság 21 ügyfélszolgálata mellett az ország 321 kormányablakának egyikében is. (OS)

2022.05.18. 15:38

Lebontják az Azovsztalt és Mariupol nagy része menthetetlen

Gyenyisz Pusilin, a donyecki "népköztársaság" vezetője szerdán azt mondta, hogy nemzetközi bíróságnak kell döntenie az azovsztali, fegyvert letevő katonák ügyében. Azt is bejelentette, hogy az acélművet le fogják bontani, és a mariupoli épületek 60 százaléka nem helyreállítható. (MTI)

2022.05.18. 15:12

Óriási támogatás és hitel jöhet Brüsszelből - itt az EU energiaügyi- és hadiipari csomagja

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja súlyos zavart okozott a globális energiapiacon és nagy feladatok elé állította az Európai Uniót, amiből az következik, hogy a lehető leggyorsabban csökkenteni kell Európa energiafüggőségét Oroszországtól - jelentette ki Ursula von der Leyen Brüsszelben. A bizottsági elnök bejelentett egy gigantikus, 297 milliárd eurós csomagot az energiafüggőség, illetve az energiahatékonyság és a megújuló energia terjesztésének finanszírozására. Beszélt egy hadiipari beszerzéseket segítő uniós csomagról és Ukrajna újjáépítéséről is.

2022.05.18. 14:13

Egy pajtában talált rá elhurcolt fia holttestére egy ukrán asszony

Ukrajnáról szóló jelentésében összesen 22 kivégzésről, 9 egyéb jogellenes gyilkosságról, 6 feltételezhetően erőszakos elhurcolásról és 7 kínzásról számol be a Human Rights Watch nevű szervezet, olyanokról, amelyeket orosz katonák követtek el. További 21 civil lakos értesítette a szervezetet arról, hogy jogtalanul tartották fogva őket embertelen és megalázó körülmények között - írta a dokumentumot idézve a 444.hu. A HRW munkatársai egy hónapon keresztül vizsgálódtak Kijev és Csernyihiv környéki falvakban, miután elhagyták a területet az orosz csapatok.

Egy édesanya beszámolója szerint például az orosz katonák március 19-én vitték el otthonról 45 éves fiát, miután megtalálták régi katonai dzsekijét. A visszavonulás után, március végén bukkant rá fia holttestére egy pajtában, nagyjából száz méterre a házuktól.

Mások arról számoltak be, hogy többedmagukkal koszos, levegőtlen helyiségekben tartották őket fogva. Csernyihiv közelében legalább 70 gyerek és további több száz felnőtt ragadt egy iskola pincéjében, ahol 28 napot töltöttek. Kénytelenek voltak egy vödröt vécének használni, mert nem engedték ki őket még dolguk elvégzésére sem. Egy hét után már mindenki köhögött, a gyerekek belázasodtak és hánytak. Végül tízen haltak meg.

2022.05.18. 14:05

Ennyit fizet Magyarország az orosz gázért

Egyetlen olyan uniós tagállam volt februárban, amely drágábban vásárolta az orosz gázt, mint Magyarország: a főbb európai útvonalaktól eléggé elzárt Litvánia.

2022.05.18. 13:57

Közelíti a 30 ezret az elesett orosz katonák száma Ukrajna szerint

Itt lehet böngészni a számokat – és valamennyire fenntartással kezelni, hiszen az igazság valószínűleg az oroszok által közölt jóval alacsonyabb adatok és eközött van valahol:

2022.05.18. 13:35

Francia diplomatákat utasított ki Oroszország

Harmincnégy francia diplomatát utasított ki szerdán Moszkva, válaszul Párizs hasonló intézkedésére. Az orosz külügyminisztériumba szerdán bekérették a moszkvai francia nagykövetet.

A misszióvezetőnek a tárca jegyzékben határozott tiltakozásának adott hangot a francia hatóságok "provokatív és indokolatlan" döntése ellen, amely a franciaországi orosz diplomáciai intézmények 41 alkalmazottját nemkívánatos személynek nyilvánította. Moszkva szerint ez a lépés súlyosan károsítja az orosz-francia kapcsolatokat és a konstruktív kétoldalú együttműködést.

A francia diplomatáknak a jegyzék átadásától számított két héten belül kell elhagyniuk Oroszország területét. (MTI)

2022.05.18. 13:23

Szabad utat kapott a fekete-tengeri földgázkitermelés

Nagy szavazattöbbséggel elfogadta a román képviselőház szerdán a befektetők által sürgetett törvényt, amely utat nyithat a fekete-tengeri földgáz offshore kitermelése előtt.

2022.05.18. 12:19

Mariupol: nem örülhetnek felhőtlenül az oroszok

A nyugati hírszerzések szerint nem teljesen lehetnek elégedettek az oroszok Mariupol teljes elfoglalásával. A brit hírszerzés szerint az, hogy a várost ilyen sok ideig nem tudták elfoglalni, hatalmas veszteséggel járt az orosz hadseregnek. Az ukrán ellenállás letörésére újabb csapatokat, elsősorban csecseneket kellett a térségbe telepíteni, több ezer katonát vont el a keleti frontról, hogy elfoglalhassák a kikötővárost.

Tíz héten keresztül ostromgyűrűt alakítottak ki köré, a kommunikációs vonalakat, a víz- és gázellátást pedig már régóta elvágták.

Az, hogy a csecsenek mellett valószínűleg orosz katonákat, a nemzeti gárdát, illetve önkénteseket is bevetettek, a közlemény szerint arra utal, Oroszországnak jelentős erőforrásproblémája van Ukrajnában.

A hírszerzés szerint a csecsen diktátor, Ramzan Kadirov unokatestvére, Adam Delimhanov lehetett a csecsen csapatok helyszíni parancsnoka, így Kadirov valószínűleg szorosan felügyelte a hadi eseményeket. (Azonnali)

2022.05.18. 12:04

Ausztria semleges marad a NATO-bővülés dacára is

Ausztria továbbra is ragaszkodik a katonai semlegességhez, de politikailag szolidaritást vállal az orosz támadás ellen harcoló Ukrajnával – jelentette ki az osztrák külügyminiszter egy interjúban. Alexander Schallenberg a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte: Bécs tudomásul veszi, hogy Finnország és Svédország az évtizedek óta képviselt semleges álláspontot feladva csatlakozik a NATO-hoz, de Ausztria semleges marad.

A konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa elmondta, hogy az osztrákok túlnyomó többsége a közvetlen szomszédságban zajló háború ellenére továbbra is pártolja az 1955-ben választott semlegességet, ezért nincs ok változtatni ezen. Ugyanakkor a kitartás a semlegesség mellett nem jelenti azt, hogy Ausztria elszigetelődik, hiszen az Európai Unió tagjai közül Málta és Írország sem tagja a NATO-nak. Fontos tényező az is, hogy a katonai semlegesség nem jelent politikai semlegességet - emelte ki az osztrák diplomácia vezetője.

Mint mondta, "mindig is tudtuk, hogy hol állunk", és a "civilizációs törést", a közös kultúra megtagadását jelentő orosz támadással kialakult helyzetben "egyértelműen Ukrajna mellett állunk".

Kifejtette: Ausztria nemzetközi összevetésben kiemelkedően sok humanitárius segélyt nyújt Ukrajnának, fegyvert viszont nem ad. (MTI)

2022.05.18. 11:30

Szijjártó Péter: Paks 2 üzembe helyezhető lesz 2030-ra

Erről számolt be miniszterjelölti meghallgatásán Szijjártó Péter munkáját folytató külgazdasági és külügyminiszter.

2022.05.18. 11:18

Orosz közlés: már közel ezer ukrán katona adta meg magát az Azovsztalban

Az elmúlt 24 órában 694-en kapituláltak a megszállók szerint.

2022.05.18. 10:32

Adatok a BOK csarnokból

Kedden 202 ukrajnai háború elől menekülő embernek segítettek a budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton. Az éjszakát 73-an töltötték a létesítményben – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala a honlapján. (MTI)

2022.05.18. 10:28

Egyéves eltiltás kapott a háborús jelképpel dobogóra lépő orosz tornász

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) egyéves eltiltást rótt ki az orosz Ivan Kuljakra, mert márciusban egy dohai világkupa-versenyen Z szimbólumot viselt a mezén.

A FIG döntése értelmében a húszéves orosz tornászt megfosztották a korláton szerzett bronzérmétől, és vissza kell fizetnie az 500 svájci frankos (185 ezer forintos) pénznyereményét is. Kuljaknak 21 nap áll rendelkezésre, hogy fellebbezzen.

Kuljak a versenyen és a dobogón is olyan mezt viselt, melyen rajta volt a Z jel, az orosz háborúpárti szimbólum, melyet a civilek az invázió támogatásának jelképeként használnak.

Az elmarasztalt tornász kifejtette: amikor meglátta, hogy az orosz katonák a Z betűt használják, megnézte, mit jelent. Miután megállapította, hogy az a "győzelmet" és a "békét" szimbolizálja, ő is ki akarta fejezni az álláspontját az ügyben, de azzal nem akart senkinek rosszat. (MTI)

2022.05.18. 09:40

Náci terroristának bélyegeznék az oroszok a kimentett ukrán katonákat

Kijev tudja, pontosan hány katona tartózkodik az Azovsztalban, de érzékeny információ lévén nem osztja meg azt a sajtóval.

2022.05.18. 08:51

Totál bukás: Oroszország egy lízingcég 113 repülőgépére tette rá a kezét

Az AerCap Holdings a világ legtöbb repülőgépet birtokló, azok lízingelésével foglalkozó cége. Félmillió dolláros nyereségükből kétmilliárdos veszteséget csinált a gépek elvesztése.

2022.05.18. 08:33

Megtörtént: Finnország és Svédország is NATO-tagságért folyamodott

Jens Stoltenberg szerint gyorsan megvalósulhat a bővülés.

2022.05.18. 08:17

Volodimir Zelenszkij: folytatjuk az Azovsztal hőseinek kimenekítését

Kedd éjjeli bejelentkezésében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette, hogy katonai és hírszerzési tisztek felügyelésével folytatják az utolsó ukrán erők kimenekítését a mariupoli Azovsztal acélgyárból.

Zelenszkij azzal kezdte a beszédét, hogy a háború 83. napján látott „erőteljes” orosz tüzérségi csapások a lvivi, szumi és luhanszki területeken csupán az orosz hadsereg kísérletei arra, hogy kompenzálja a déli és keleti fronton lévő sorozatos kudarcaikat.

Zelenszkij szerint információs, diplomáciai és kulturális nyomásgyakorlásra van szükségük, hogy a „szabadságharc, akárcsak a második világháború idején, a művészet erejére különösen támaszkodhasson”. Ezért videoüzenetben jelentkezett be a cannes-i filmfesztivál megnyitójára, ahol hangsúlyozta, a filmművészetnek a szabadság nyelvévé kell válnia. Ezenkívül a nap folyamán elbúcsúzott a nemrég elhunyt Leonyid Makarovics Kravcsuktól, a független Ukrajna első elnökétől. (Telex)

2022.05.18. 08:13

Adatok a határról

Magyarországra kedden az ukrán-magyar határszakaszon 5181 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 4047-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A beléptetettek közül a rendőrség 327 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől menekülve 297 ember, köztük 135 gyermek érkezett Budapestre vonattal. (MTI)

2022.05.18. 07:58

Elpusztult Ukrajna egyetlen növénybankja

A harkivi intézmény a II. világháborút túlélte, az orosz megszállást nem.

2022.05.18. 07:44

Csiki Varga Tamás: necces lenne, ha valaki piros gombot nyomna

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa szerint Törökország is csak taktikázik, és végül nem vétózza meg a NATO-bővítést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×