eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Farmer hand holding young plant. Top view. Banner. New life, eco, sustainable living, zero waste, plastic free, earth day, investment concept. Gospel spreading. Nurturing baby plant, protect nature.
Nyitókép: jchizhe/Getty Images

Elpusztult Ukrajna egyetlen növénybankja

A harkivi intézmény a II. világháborút túlélte, az orosz megszállást nem.

A Nexta értesülései szerint megsemmisült Ukrajna egyetlen növénybankja Harkivban – szúrta ki a Hvg.hu.

A fehérorosz médium a Twitter-oldalán úgy fogalmaz, hogy ez volt az egyetlen növénygenetikai fajfenntartásra szakosodott intézmény az országban, ami a II. világháborút is túlélte, de az orosz megszállást nem sikerült.

A Nexta szerint az intézmény több mint 160 ezer, a világ különböző részein fellelhető növényfajtát és hibridet őrzött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×