eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója beszédet mond a Finn Church Aid segélyszervezettel kötött együttműködési megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Központjában 2022. május 13-án. A Finn Church Aid finn egyházi segélyszervezetnek 13 országban van képviselete és mintegy négyezer munkatárssal dolgoznak. A szervezet alapvetően fejlesztési és humanitárius projekteket valósít meg a finn külügyminisztérium támogatásával és nemzetközi pályázatokon nyert források felhasználásával.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Segítőközpontot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet

Ukrajnai menekülteket segítő központot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet, a június második felében megnyíló intézményben természetbeni adományokkal látják el a rászorulókat, valamint információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújtanak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi szinten is jelentős ukrajnai humanitárius szerepvállalása mellett Magyarországon is fontos résztvevője a menekülteket segítő munkának. Ahhoz, hogy az Ukrajnából Magyarországra érkező bajbajutottakat még hatékonyabban segíthessék, összetett támogatást nyújtó menekültközpontot hoznak létre Budapest belvárosában.

A központ információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújt. Kiemelt tevékenység lesz a hosszú távú segítségnyújtás azoknak, akik Magyarországon tervezik a jövőjüket. Az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz jutás, a munkavállalás elősegítése, valamint a felnőttképzés mellett a gyermekek gondozásában és a nyelvtanulásban is segítenek majd.

A segélyszervezet munkatársai és önkéntesek külön figyelmet fordítanak a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek támogatására. A felnőtteknek és a gyermekeknek is szerveznek közösségi, illetve közösségépítő szabadidős és szemléletformáló programokat, hangsúlyt helyezve a tehetséggondozásra és a társadalmi integráció elősegítésére is.

Lehel László, a segélyszervezet elnökigazgatója az InfoRádióban elmondta: mindezek mellett lakhatási nehézségeket is igyekszenek megoldani, valamint természetbeni segítséget (élelmiszerekkel, higiénés eszközökkel, ruhával, gyermekápolási eszközökkel) is tudnak nyújtani, ha a menekültek kifogytak a készleteikből. A szakember megemlítette: tapasztalataik szerint a menekültek elkezdtek visszatérni Ukrajnába.

"Próbálkoznak az emberek, és olyan helyekre is visszamennek, ahol nagyon nagy volt a rombolás.

Szeretnének a házuk rendbetételében segíteni és részt venni a munkákban. Ugyanakkor vannak olyan családok és élethelyzetek, amikor nincs hová menni - ezért is fontos ez a jellegű tevékenység, amit most el fogunk indítani, hogy legyen egy biztos pont, ahová el tudnak menni a gondjaikkal."

A tervek szerint a központot legkésőbb június második felében nyitják meg a Baross utca 28. szám alatt.

A központ megvalósítását a Magyarországi Tajpej Képviseleti Iroda 1,5 millió dollárral (543 millió forinttal) támogatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×