eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Indonézia egészségügyi rendszere megremeg az erősödő koronavírus-járvány miatt

Ismét rekordot döntött Indonéziában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hétfőn, az egészségügyi miniszter pedig bejelentette, hogy ingyenes, telefonos orvosi ügyeletet biztosítanak az otthoni karanténban lévőknek, hogy csökkentsék a kórházakra nehezedő nyomást.

Indonéziában, a világ negyedik legnépesebb országában az elmúlt napokban rendre több mint 25 ezer új esetet jelentettek Indonéziából, szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy a valós számok ennél vélhetően sokkal magasabbak. Hétfőn 29 745 fertőzöttet jelentettek az elmúlt 24 órából, ezzel ismét megdőlt az országos rekord. A járvány kitörése óta már 2 313 829 fertőzöttről tudni. Az egészségügyi minisztérium 558 halálesetet is közölt, így az igazolt halálesetek száma a járvány kezdete óta elérte a 61 140-et.

Bundi Gunadi egészségügyi miniszter hétfőn közölte, hogy a kormány tizenegy, telefonos orvosi ügyeletet biztosító honlap szolgáltatójával kötött szerződést a telefonos konzultációról. Hozzátette, hogy a telefonos konzultáció és receptfelírás segítségével az enyhébb tüneteket mutató, így otthonukban lábadozó fertőzöttek is hozzáférhetnek az orvosi ellátáshoz.

Szombaton a kormány részleges, július 20-ig tartó lezárást foganatosított Jáván és Balin, miután a fertőzés terjedésének üteme az elmúlt két hétben csaknem háromszorosára nőtt.

Több kórházban elfogytak az ágyak, Yogyakartában pedig legalább 33-an haltak meg, mert nem volt elegendő orvosi oxigén.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a fertőzöttek száma várhatóan

legalább július közepéig emelkedni fog.

Az országba június 30-ig 118,7 millió adag oltóanyag érkezett - a kínai Sinovac és a brit AstraZeneca vakcinái -, de ez még messze nem elegendő ahhoz, hogy 2022. januárig elérjék a kitűzött célt, a több mint 270 milliós lakosság 70 százalékának, 181,5 millió embernek a beoltását. A vakcinahiány mellett gondot jelent az is, hogy igen vontatottan halad a koronavírus elleni oltások beadása Indonéziában: eddig a lakosságnak kevesebb mint nyolc százalékát oltották be.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×