eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olasz nemzeti hegyimentő szolgálat (CNSAS) által közreadott kép a mentőcsapat tagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án. A balesetben legkevesebb kilencen életüket vesztették.
Nyitókép: MTI/EPA/CNSAS

Olasz tragédia: manipulálták a felvonót, nem is tagadják

Az továbbra is kérdéses, maga a kötél miért szakadt el.

A Süddeutsche Zeitung cikke szerint - amelyet a 24.hu szemléz - a verbaniai főügyész éjszaka ideiglenesen három személyt tartóztatott le az olaszországi felvonótragédia ügyében, köztük Luigi Nerinit, az üzemeltető cég vezetőjét.

Mint ismert, tizennégyen haltak meg a napokban, amikor az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő felvonó egyik fülkéje lezuhant.

A letartóztatottak nem tagadják, hogy manipulálták a felvonó vészfékrendszerét, a kabin járványt követő újraindítás óta enélkül üzemelt. Pedig ha működött volna a fék, a kabin nem csúszik vissza a kötélen és csapódik az oszlopba. A három letartóztatott férfi április 26. óta tudhatott a műszaki állapotokról, de nem szóltak, nehogy le kelljen állni az üzemeléssel.

A baleset előtti napon egyébként a felvonó működését egy időre felfüggesztették, majd folytatták, az ügyész szerint ez is utal valamilyen probléma eltussolására.

Hogy a húzókötél miért szakadt el, egyelőre nem tudni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×