eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
STRESA, ITALY - MAY 23: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT - ITALIAN FIRE DEPARTMENT (Vigili del fuoco) / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Italian fire fighters are seen near the crashed cable car after it fell from the Stresa-Alpine-Mottarone line near Lake Maggiore in Stresa, Italy on May 23, 2021. At least 9 people died on Sunday when a cable car linking Italys Lake Maggiore with a nearby mountain in the Alps plunged to the ground. (Photo by Italian Fire Department/Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Anadolu Agency

Lezuhant egy függővasút kocsija Olaszországban, legalább 14-en meghaltak

A célba érkezés előtt nem sokkal történt a tragédia, száz métert zuhant a kabin.

Lezuhant az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő függővasút egyik fülkéje, a balesetben 14-en életüket vesztették – közölte az olasz sajtó.

A kabin mintegy száz métert zuhant a mélybe röviddel azelőtt, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre.

A hatóságok lezárták a mintegy 1420 méter magas Mottarone-hegyre vezető utakat a mentési munkálatok megkönnyítése érdekében, aminek során helikoptereket is bevetettek.

A kabin egy erdős részre zuhant, a meredek terepviszonyok akadályozzák a mentést.

STRESA, ITALY - MAY 23: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT -
Kabin a mélyben (Photo by Italian Fire Department/Handout/Anadolu Agency via Getty Images)

Mario Draghi olasz miniszterelnök részvétét fejezte ki a tragikus szerencsétlenségben elhunytak hozzátartozóinak. Twitter-oldalán azt írta, hogy felvette a kapcsolatot a mentőegységekkel.

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a függővasutat április 24-én helyezték ismét üzembe. A drótkötélpályás felvonó 20 percenként közlekedik Stresa és a Mottarone-hegy között. A kellemes időjárás miatt számos turista jutott fel vasárnap ilyen módon a hegyen kialakított kilátóra, hogy megcsodálhassák az Alpok déli lábainál található Lago Maggiore tavat.

Olaszországban ráadásul 14 hónap szünet után a mostani hétvégén újranyitották a sípályákat.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra. Az utolsó jelentősebb incidens 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin, és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×