eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin
2020. augusztus 23-án készült kép Petr Kellner cseh üzletemberről, a PPF pénzügyi befektető alapítójáról és többségi tulajdonosáról Prágában. Petr Kellner 2021. március 27-én 56 éves korában egy alaszkai helikopter-balesetben elhunyt. Az amerikai szövetségi légügyi hatóság tájékoztatása szerint a gépet Butte városka közelében érte a katasztrófa, egyelőre nem tudni, hogy miért. A balesetben öt ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.
Nyitókép: MTI/AP/CTK/Roman Vondrous

Kiderült, kik haltak még meg Petr Kellner helikopter-balesetében

A cseh milliárdossal utazott egy honfitársa is az amerikai hatóságok adatai szerint.

Öt férfi fotóját hozták nyilvánosságra az alaszkai helikopter-baleset után, amelyben életét vesztette Petr Kellner, a leggazdagabb cseh, aki többségi tulajdonosa volt a magyar Telenor távközlési cégnek is. A New York Post cikke szerint az áldozatok között volt még egy cseh állampolgár, az 50 éves Benjamin Larochaix.

Az már korábban kiderült, hogy volt egy másik cseh állampolgár is a gépen, a 48 éves David Horvath ismert snowboardos, aki fotósként tartott a csapattal, és egyedül ő élte túl a Knik-gleccser közelében történt szombati balesetet. Az alaszkai rendőrség szerint Horvath állapota súlyos, de stabil, egy anchorage-i kórházban kezelik.

Három amerikai áldozata is van a tragédiának. Az egyik a helikopter 33 éves vezetője, Zachary Russel, valamint két tapasztalt amerikai idegenvezető, az 52 éves Gregory Harms és a 38 éves Sean McMannany. Harms 23 éve kalauzolta a kalandvágyó síelőket, elsősorban a helikopteres síelés rajongóit, míg McMannany elsősorban hegyi túrákat vezetett Alaszkában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×