eur:
392.82
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Földbe csapódott helikopterével a Magyar Telenor tulajdonosa

Petr Kellner mellett még négyen elhunytak az alaszkai szerencsétlenségben, de lehet egy túlélő is.

Meghalt egy alaszkai helikopterbalesetben Petr Kellner cseh milliárdos üzletember, a Forbes magazin szerint a leggazdagabb cseh - jelentette hétfőn a The New York Times című lap és Kellner pénzügyi csoportja.

Korábbi hírek szerint a helikopter szombaton kora este zuhant le, a balesetben öt ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. Az amerikai szövetségi légügyi hatóság tájékoztatása szerint az Eurocopter AS50 típusú gépet Butte városka közelében érte a katasztrófa, egyelőre nem tudni, hogy miért. A jelentésben szerepelt Kellner mint halálos áldozat. Egy másik, 50 éves cseh állampolgár is van a halottak között.

A hírt megerősítette a Kellner által alapított PPF Csoport szóvivője, Jitka Tkadlecová - írja a Portfolio. A balesetben az 56 éves Kellneren kívül életét vesztette egy másik cseh személy, Benjamin Larochaix, két túravezető, Gregory Harms és Sean McMannany, és a helikopter pilótája, Zach Russel. Az Airbus AS350 B3 helikopter Butte város közelében zuhant le, a Knik-gleccsernél.

Petr Keller vagyonát a Forbes nemrég 17,5 milliárd dollárra becsülte, a Bloomberg listáján Kellner 15,7 milliárd dolláros vagyonnal szerepel.

Ő volt a PPF nevű cseh pénzügyi csoport alapítója, és 98,93 százalékos tulajdonosa, amely a banki és pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, a gépészet, a biztosítás, az ingatlan és a mezőgazdaság területén végez befektetői tevékenységet. A PPF több országban is jelen van Európától Oroszországig, valamint az Egyesült Államokban és Ázsiában is vannak érdekeltségei. Tavaly június végi állapot szerint a PPF közel 44 milliárd euró vagyoni érték felett gazdálkodik.

2018-ban a cseh vállalkozó cége vette meg a Telenor Magyarországot, jelenleg 75 százalékus tulajdona van benne a vállalatnak.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×