eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Választópolgár szavaz Csíkszereda 21-es szavazókörzetében 2020 szeptember 27-én. Romániában ezen a napon tartják az önkormányzati választásokat, amelyen polgármestereket, helyi tanácsosokat, megyei elnököt és megyei tanácsosokat választanak a következő 4 évre.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Már zajlik a romániai parlamenti választás - Magyarországon

Szombaton és vasárnap helyi idő szerint reggel 7 és 21 óra között lehet szavazni. Hét szavazóhely áll rendelkezésre.

Magyarországon már szombaton is lehet szavazni az e hét végén zajló romániai parlamenti választásokon - hívta fel a figyelmet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kommunikációs stábja.

Szombaton és vasárnap helyi idő szerint reggel 7 és 21 óra között lehet szavazni. A hét szavazóhelyiség közül kettő a budapesti román nagykövetségen, kettő a budapesti román kulturális intézetben, egy-egy pedig Gyulán és Szegeden a román főkonzulátuson található, valamint most először a Nagyváradhoz legközelebb fekvő magyar városban, Biharkeresztesen is létesítettek egy szavazóhelyiséget.

A külföldi szavazóhelyiségekben a külföldi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező román állampolgárok szavazhatnak, akik rendelkeznek valamilyen román okmánnyal. A március óta lejárt okmányokat is elfogadják. Ezek érvényességét ugyanis meghosszabbította a román kormány tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások miatt akadályokba ütközött az okmánycsere.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×