eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György
Donald Trump amerikai elnök szájmaszkot visel a Walter Reed katonai egészségügyi központban tett látogatásán a Maryland állambeli Bethesdában 2020. július 11-én. A koronavírus-járvány leginkább az Egyesült Államokat sújtja, eddig 3 355895 fertőzöttet regisztráltak, és 137 405-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Új részleteket közölt orvosa Donald Trump állapotáról

Az amerikai elnök már nem fertőző - közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa egy koronavírus-teszt eredményére hivatkozva.

Az orvos szerint az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) kritériumai alapján az elnök véget vethet az önkéntes karanténnak tíz nappal az első tünetek jelentkezését követően.

Conley kiemelte: a betegség lefolyása során elvégzett tesztek folyamatosan csökkenő vírusszintet mutattak Trump szervezetében. Hozzátette, hogy

továbbra is megfigyelés alatt fogja tartani az elnököt, aki minél hamarább vissza akar térni feladatai ellátásához.

Conley szerint Trumpnak az elmúlt több mint 24 órában nem volt láza és az egyéb tünetei is javultak, bár ezt nem részletezte.

A 74 éves politikus szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és október 2-án kórházba került. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott.

Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és több helyszínen is gyűlést tart. Hétfőn Floridában, kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×