eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump amerikai elnök köszönti a támogatóit a washingtoni Fehér Ház erkélyéről 2020. október 6-án. Trumpot és feleségét október 2-án szállították elővigyázatosságból a kórházba, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg náluk. Trumpékat október 5-én kiengedték a kórházból és visszatérhettek a washingtoni Fehér Házba.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Donald Trump: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik a vakcina

Donald Trump amerikai elnök szombaton először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy megfertőződött a koronavírussal, és kórházba került.

A Fehér Ház erkélyén nyilatkozó Donald Trump elmondta: remekül érzi magát. Az elnök a jelenlévő több száz ember előtt azt ígérte: a koronavírus el fog tűnni.

"Azt akarom, hogy tudjátok: nemzetünk legyőzi ezt a szörnyű kínai vírust"

- hangsúlyozta a vírus eredetére utalva. Hozzátette: nagyon gyorsan, rekordidő alatt megérkezik majd a koronavírus elleni vakcina. A tudomány és az orvosságok segítségével örökre elpusztítjuk a vírust a világ minden szegletében - mondta az amerikai elnök.

Donald Trump a jövő héten újult erővel veti bele magát az elnökválasztási kampányba, és két helyszínen is gyűlést tart - jelentette be az elnök kampánystábja. Az elnök kedden a pennsylvaniai Johnstownban, szerdán pedig az iowai Des Moines-ben jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Az amerikai elnököt október 2-án szállították kórházba, miután a megelőző napon koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak nála. Négy nap múltán tért vissza a Fehér Házba, ahol először nem az Ovális Irodában, hanem elkülönített helyiségben dolgozott. Nem tudni, hogy az elnök még fertőz-e, mert az illetékesek nem reagáltak az ezt firtató újságírói kérdésekre.

Donald Trump a kórházban

antitestkoktélt, vírusellenes Remdesivirt, szteroidot és más készítményeket kapott.

Még csütörtök este kiadott közleményében a Fehér Ház orvosa kielégítőnek minősítette az elnök egészségi állapotát, és tudatta, akár már választási rendezvényeken is részt vehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×