INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

egyesült államok

koronavírus

kína

egészségügy

Férfi sétál át az elnéptelenedett New York-i Times Square-en 2020. március 26-án. A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására New York állam kormányzója elrendelte a vendéglátóhelyek, mozik, szórakozóhelyek zárva tartását, az éttermek csak elvitelre és házhozszállítással szolgálhatják ki a vásárlókat. Donald Trump amerikai elnök előző nap azt nyilatkozta, hogy a New York államban kialakult járványhelyzet a legsúlyosabb az Egyesült Államokban.

Az USA-ban már több beteget regisztráltak, mint Kínában

Infostart

Magyar idő szerint péntek reggel 85,594 megbetegedésről tudtak az USA-ban, míg az összes kínai esetszám ekkor 81,340 volt.

A Worldometers adatai alapján magyar idő szerint péntek reggel 85,594 megbetegedésről tudtak az USA-ban, míg az összes kínai esetszám ekkor 81,340 volt. Az Államokban egy nap alatt 159-cel nőtt a fertőzöttek száma, és Kínában is van növekedés, jellemzően a hazatérők között vannak a kiszűrt esetek, legutóbb egy nap alatt 55 fő.

Az amerikai Worldometers-adatok szerint 1300-an hunytak el a vírusfertőzés következtében, és 1868-nál tart a felgyógyultak száma.

Államok szerinti megoszlás

A járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait.

Az új típusú koronavírust egyedül New York államban 38 977 embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 466 ember vesztette életét. A további sorrend:

  • New Jersey: 6876 eset, 81 áldozat
  • Kalifornia: 4044 eset (+29), 83 áldozat (+1 az utóbbi 24 órában)
  • Washington: 3207 eset, 147 áldozat

Texas államban az elmúlt napon három fővel nőtt a halálos áldozatok száma, összesen 23-an hunytak el itt a koronavírus-fertőzés miatt, és Montanaban is elhunyt egy ember.

Louisiana államban az alacsonyabb esetszámhoz magasabb halálozási arány tartozik: 2305 beteget regisztráltak, és 83 az elhunytak száma - annyi, mint a 4044 esetes Kaliforniában.

Világszerte több mint 526 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, és több mint 23 ezer a halálos áldozatok száma. Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018