eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Drónnal fertőtleníti egy köztisztasági dolgozó a dél-spanyolországi Córdoba utcáit 2020. március 24-én.  Spanyolországban 39673-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és 2696-an meghaltak a betegség következtében. A fertőzöttek között 5400 egészségügyi dolgozó van.
Nyitókép: MTI/EPA/Salas

Négyezer fölött a halálos áldozatok száma Spanyolországban

És hatezernél is több megbetegedést regisztráltak egy nap alatt, a helyzet napról napra romlik.

A Worldometers adatai szerint már 56 188 fertőzöttet tartanak nyilván Spanyolországban, egy nap alatt 6673 új esetet regisztrálta;

442-en haltak bele a betegségbe az elmúlt 24 óra alatt, ezzel 4089 a halálos áldozatok száma.

Gyógyultan távozott az egészségügyi intézményekből 7015 ember, jelenleg 3166-an vannak súlyos vagy kritikus állapotban.

Az új esetek és az elhunytak száma három napja, március 23-án ugrott meg, most már Olaszországnál is jobban terjed itt a járvány.

Az egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy a spanyolországi elhunytak kétharmada 80 évesnél idősebb.

Olaszország helyett már Spanyolországban a legrosszabb a koronavírus-helyzet, az egészségügyi rendszer nehezen bírja a terhelést. Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy van kórház, ahol a folyosón a földön fekszenek betegek, mert nincs máshol hely.

A válság után a spanyol egészségügyi ellátórendszert a válság után komoly megszorítások érték, erőteljes kapacitáscsökkentés történt és még így is alulfinanszírozott a terület. Itt is elkezdtek akár sportcsarnokokat, akár szállodákat felajánlani - a kapacitás ilyen szempontból meglesz, ám az egészségügyi dolgozók száma szűk keresztmetszet lehet, ugyanis már több mint 5000-nek van pozitív koronavírus-tesztje – mondta el az InfoRádióban a spanyolországi helyzetet elemezve Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×