eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma
Az új típusú koronavírus-járvány miatt védőmaszkot visel egy vásárló az egyik bevásárlóközpont parkolójában a Virginia állambeli Alexandriában 2020. március 22-én. Az Egyesült Államokban eddig 38138 új típusú koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, 396-an életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

New York állam kormányzója: ez önpusztító!

Egy nap alatt nyolcezerrel nőtt az Egyesült Államokban a koronavírussal megfertőződöttek, és 112-vel a halálos áldozatok száma.

Már 32,356 betege van összesen, harmadával ugrott meg az esetszám egyetlen nap alatt. 178-an gyógyultak fel eddig, jelenleg még 31,764 emberről tudják, hogy fertőzött, közülük 795-en vannak kritikus állapotban. Az Egyesült Államok - Kína és Olaszország után - a harmadik helyen áll a világon a fertőzések számát tekintve.

Messze a legtöbben New York államban betegedtek meg, 15,801-en, itt egy nap alatt 5,429 új beteget regisztráltak; 24 óra alatt 58 -an hunytak el, összesen pedig 114-en.

Fertőzöttségi sorrendben a többi állam a Worldometer adatai szerint:

  • New Jersey: 1,914 eset (+587), 20 elhunyt (+4)
  • Washington: 1,793 eset, (nincs új adat a növekedésre), 94 elhunyt
  • California: 1,555 eset (+164), 29 elhunyt (+5)
  • Michigan: 1,035 eset (+248), 11 elhunyt, (+6)

Fegyelmezetlenségre panaszkodik Andrew Cuomo

"Önpusztítónak nevezte" New York állam kormányzója, hogy még mindig sokan járkálnak az utcán.

Vasárnapi sajtókonferenciáján Andrew Cuomo arra figyelmeztette a New York államban élőket, hogy a vírusválság akár hónapokig is elhúzódhat. Egyetértve azzal, hogy az egyes tagállamok önállóan irányítsák a vírus és a betegség elleni küzdelmet,

Cuomo sürgette, hogy a gyógyászati segédeszközökkel történő ellátást "államosítsák",

vagyis azok beszerzését és elosztását csakis a szövetségi kormányzat kezelje. Andrew Cuomo szerint ugyanis így elkerülhető hogy az egyes tagállamok versenyezzenek egymással a gyártóknál, illetve a beszállítóknál.

A tagállamokban csökkenőben van az orvosi eszközök raktárkészlete

J. B. Pritzker, Illinois állam demokrata párti kormányzója a CNN hírtelevízióban vasárnap azt állította, hogy "vadnyugat van" az orvosi eszközökkel történő ellátás terén, és ezért az elnököt és a szövetségi kormányzatot okolta. Gavin Newsom kaliforniai kormányzó még szombaton bejelentette, hogy a kaliforniai székhelyű Tesla és Space-X alapítójához, Elon Muskhoz fordult segítségért, aki lélegeztetőgépek, továbbá mintegy 250 ezer maszk gyártását ígérte, illetve már meg is kezdte.

Chad Wolf ügyvezető belbiztonsági miniszter a Fox televíziónak vasárnap adott interjújában arról beszélt, hogy

a kormányzat pillanatnyilag nem tervezi a belföldi repülőjáratok felfüggesztését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×