eur:
389.32
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak fertőtlenítenek Szöul egyik elővárosában 2020. március 3-án. Dél-Koreában 5000-re emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen 29 ember halt bele a betegségbe.
Nyitókép: MTI/EPA/Kim Csul Szu

Koronavírus - 90 ezer fölött a fertőzöttek száma világszerte - percről percre

Két, koronavírussal diagnosztizált diáklány járt Magyarországon is. Az európai vírushelyzet jól látható egy interaktív térképen. Pofonegyszerű dolog akadályozhatná meg kutatók szerint a vírus országok közti terjedését. Koronavírusos szurkoló volt Szoboszlaiék meccsén. Van egy összetevő, amivel pár hónapon lehet koronavírus elleni oltás.

2020.03.03. 20:10

Koronavírus - Drasztikus lépésre szánta rá magát a francia állam

A kormány lefoglalja az egészségügyi dolgozók számára az országban rendelkezésre álló teljes egészségügyi maszkkészletet és a gyártás alatt lévő maszkokat is, miután négyre emelkedett az elhunytak és kétszáz fölé a fertőzöttek száma.

2020.03.03. 19:13

Koronavírus - Egyre durvább a helyzet Olaszországban

A fertőzöttek közül ezren otthoni karanténban vannak.

2020.03.03. 18:25

A G7-ek is lépésre készen

A világ hét vezető ipari országa (G7) kész bevetni fiskális eszközeinek teljes tárházát, ha a koronavírus miatt romlana a globális gazdaság helyzete - áll a G7-ek pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek közleményében, amely azonban konkrét intézkedést nem tartalmaz.

A G7-ek illetékesei előzőleg telekonferenciát tartottak. A közös közlemény aláírói rámutattak arra, hogy "szorosan figyelemmel követik a COVID-19 koronavírus terjedését és annak hatását a piacokra és a gazdaságra".

"Tekintettel arra, hogy a koronavírus potenciálisan lassíthatja a globális gazdaságot, a G7-ek készek alkalmazni minden lehetséges eszközt az erős és tartós gazdasági növekedés elérése céljából" - áll a dokumentumban. Az amerikai pénzügyminisztérium honlapjára kitett közlemény szerint a G7 jegybankjai továbbra is az árstabilitás, a gazdasági növekedés, valamint a pénzügyi rendszer biztonságának a fenntartását tekintik fő feladatuknak.

A G7-ek tagjai: Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Kanada.

2020.03.03. 18:23

Biztonsági intézkedések az olimpiai lángot meggyújtó ceremónián

Az olimpiai láng meggyújtásának jövő csütörtöki, görögországi ceremóniáján a koronavírus okozta járvány miatt biztonsági intézkedéseket vezettek be. A szervezők kedden közölték: a jövő szerdai főpróbán, melyet hagyományosan tömegek előtt rendeznek, ezúttal nem lehetnek nézők. Hozzátették: a ceremóniára minimális akkreditációt biztosítanak, illetve törölték az eseményhez kapcsolódó fogadásokat és az ünnepi ebédet.

Az olimpiai lángot hétnapos görögországi utat követően Athénban veszik át az idei házigazda japánok. A tokiói megnyitó ünnepséget július 24-én rendezik.

2020.03.03. 16:51

Virológus a koronavírusról: felejtsük el a kézfogást, a puszit és a tömegközlekedést

Magyarországon is várható a koronavírus megjelenése – mondta Jakab Ferenc virológus az InfoRádió Aréna című műsorának.

2020.03.03. 16:15

Rendkívüli lépést tett a Fed

Rendkívüli, előre meghirdetett ülés nélküli azonnali 50 bázispontos kamatvágást jelentett be az amerikai jegybank a koronavírus negatív gazdasági hatásainak enyhítésére.

2020.03.03. 16:07

Koronavírus - Azonnali lépéseket vár a BKV-sofőrök védelmében a szakszervezet

Egy esetleges karanténra szóló pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet.

2020.03.03. 15:49

Lemondták a Lipcsei Könyvvásárt

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Lipcsei Könyvvásár, a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválja - jelentették be.

A városvezetés és a vásárt szervező cég közös döntésének indoklásában kiemelték, hogy a szövetségi kormány nyomatékos ajánlása szerint tömegrendezvényeknél valamennyi résztvevőt írásban nyilatkoztatni kell arról, hogy nem a járvány valamely gócpontjából származik és nem került kapcsolatba ilyen személlyel. Gondoskodni kell arról is, hogy az esetleges fertőzéseknél követhető legyen, hogy a fertőzött a vírus lappangási idejének kezdete óta kivel került közelebbi kapcsolatba. Ezeket a feltételeket pedig nem lehet teljesíteni egy olyan vásáron, amelyen mintegy 2500 kiállító és várhatóan 280 ezer látogató vesz részt.

"Nekünk a lipcseiek és a város egészsége az első" - húzta alá Burkhard Jung, a szászországi város főpolgármestere az önkormányzat közleménye szerint.

A vásár március 12-től 15-ig tartott volna. Lemondták fő kísérőrendezvényeit, a Lepizig liest (Lipcse olvas) című programsorozatot, amelyre városszerte több száz helyszínen szerveztek felolvasásokat, és Manga-Comic-Convention (MCC) nevű képregényvásárt, amely a könyvvásár képregényszekciójából fejlődött ki.

2020.03.03. 15:28

Kutatják, kikkel érintkezett Budapesten a koronavírusos amerikai lány

Mindenkit felkutatnak a hatóságok, akik Budapesten érintkezhettek a Prágában koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált külföldi egyetemistákkal. Ez az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján hangzott el.

2020.03.03. 14:26

Újabb Forma–1-es futam került veszélybe

Kétségessé vált a vietnámi Forma-1-es futam megrendezése, miután az ázsiai országban a koronavírus-járvány miatt beutazási korlátozást rendeltek el az Olaszországból érkezőkkel szemben.

2020.03.03. 14:16

Hosszú Katinka is Olaszországban volt, de hazamenekült

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő a tervezettnél korábban utazott haza Nápolyból a koronavírus-járvány miatt.

2020.03.03. 13:57

A cseh kormányban nincs egyetértés a szükségállapot kihirdetéséről

Csehországban ötre emelkedett a koronavírussal fertőződött betegek száma. Az egyik új beteg az az ecuadori diáklány, akinél az első vizsgálati eredmények negatívak voltak, a második teszt azonban már kimutatta szervezetében a koronavírust. Barátnője, egy 21 éves amerikai egyetemi hallgató szintén a fertőzöttek között van, most mindkettejüket egy prágai kórházban kezelik.

2020.03.03. 13:30

Koronavírus - a legrosszabbra is felkészülnek a britek

A brit kormány készenléti terve nem zárja ki, hogy a munkaerő húsz százaléka is betegszabadságra kényszerül az új típusú koronavírus okozta esetleges széleskörű nagy-britanniai járvány csúcspontján.

2020.03.03. 13:13

Koronavírus – Az év végére halaszthatják a tokiói olimpiát

A koronavírus-járvány kitörésének megelőzése érdekében lehetőség van arra, hogy az év végéig bármikor megrendezzék a tokiói nyári olimpiát.

2020.03.03. 12:37

Koronavírus – Egyetlen interaktív térképen a 91 ezer fertőzött

Nyolc újabb országban bukkant fel a koronavírus, a szomszédos Ukrajnában is, így már meghaladta a fertőzöttek száma világszerte a 90 ezret. A járvány terjedését ezúttal látványos interaktív térképen mutatjuk meg.

2020.03.03. 12:01

Hazatérése után karanténba került a mongol elnök

Sőt, az egész, Kínában tárgyaló kormánydelegáció is - elővigyázatosságból, tüneteik ugyanis nincsenek. Battulga Khaltmaa és a kormánytisztviselők két hétig kénytelenek karanténban maradni - írta a Reuters.

2020.03.03. 12:01

Az Európai Parlamentet is elérte a koronavírus

A koronavírus okozta járvány megelőzése érdekében az Európai Parlament három hétig nem fogad látogatókat, de megtartja a Strasbourgban, jövő héten esedékes plenáris ülését - közölte David Sassoli, az Európai Parlament elnöke.

2020.03.03. 11:49

90 ezer fölött a fertőzöttek száma

Hétfő este nyolc újabb ország jelentette, hogy megjelent a koronavírus területén: Indonézia, Portugália, Szenegál, Tunézia, Szaúd-Arábia, Jordánia, Marokkó és Lettország. Kedden Ukrajna is közölte, hogy van egy koronavírusos beteg, egy férfi, aki Olaszországból érkezett haza, és az ország nyugati részén lévő Csernyivci város kórházában ápolják.

Súlyos a dél-koreai helyzet romlása: 374 új esettel 5186-ra nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma, és az esetek zömmel az ottani gócpontnak számító délkeleti Tegú városban és környékén vannak. A betegség főleg egy keresztény kisegyház, a Sincshondzsi tagjainak körében terjedt el. A halálos áldozatok száma keddre 34-re nőtt az országban.

2020.03.03. 11:47

Koronavírus - pofonegyszerű dolog akadályozhatná meg a járvány terjedését

Nem csak a koronavírus esetén lenne használható, és egy betegség terjedését 70 százalékkal lelassítaná.

2020.03.03. 11:30

Ferenc pápa beteg, de nem koronavírusos

Ferenc pápát nem fertőzte meg a koronavírus - jelentette kedden az Il Messaggero című olasz lap, a Vatikán szóvivője azonban nem akarta kommentálni az értesülést. A pápa maga jelentette be vasárnap, hogy megfázása miatt nem utazik el a Vatikánból, és nem vesz részt a kúria aznap este kezdődő húsvét előtti lelki gyakorlatán.

2020.03.03. 10:59

Koronavírusos szurkoló volt Szoboszlaiék meccsén - karantén és fertőtlenítés

Egy frankfurti szurkoló még a mérkőzés előtti héten az észak-olaszországi Bergamo városában járt, ahol találkozott egy koronavírust hordozó emberrel. Tudtán kívül ő is megfertőződött a kórral.

2020.03.03. 10:33

Magyarországon is járt a Prágában koronavírussal diagnosztizált két diáklány

Időközben az is kiderült, hogy a Magyarországra beszállított csomagolt élelmiszerek részt vesznek-e a vírus közvetítésében, és hogy mit kell tenni, ha olasz zöldséget, gyümölcsöt veszünk.

2020.03.03. 09:44

Donald Trump: egyelőre nem indokolt szükségállapot az Egyesült Államokban

Az amerikai elnök kifejtette: egyelőre nem látja szükségesnek az országos egészségügyi szükségállapot kihirdetését a megbetegedések miatt, de nem zárta ki, hogy a közeljövőben ez is megtörténhet. Ismételten felkészültnek mondta a kormányzatot az esetleges járvány elleni küzdelemre. A kormány még mindig fontolgatja utazási korlátozások bevezetését egyes, a vírusfertőzés által nagyobb mértékben érintett országokból, de nem nevezte meg, mely országok lennének ezek.

Dolgoznak egy oltóanyag kifejlesztésén is. Mike Pence, aki a koronavírus elleni országos küzdelmet koordinálja, arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetnek valamennyi amerikai tagállam kormányzójával, és kapcsolatban állnak a légitársaságokkal, valamint üdülőhajókat működtető vállalatokkal is.

Az alelnök úgy vélekedett, hogy nyárig vagy ősz elejéig rendelkezésre állhat az új típusú koronavírussal fertőzött betegek gyógymódja is.

A New York-i székhelyű Pfizer gyógyszergyár még a találkozó előtt bejelentette:

találtak egy olyan összetevőt, amelynek köszönhetően hamarosan, néhány hónapon belül készen lehet a vírus elleni oltás.
2020.03.03. 07:30

Koronavírus - hazautazó kínai éttermesek is megfertőződtek

Az új típusú koronavírus-járvány kezdete óta a legkevesebb napi új esetet jelentették kedden Kínában, ami a helyzet stabilizálódására utal.

2020.03.03. 07:20

Koronavírus - rohamléptekben születik az új lengyel törvény

A lengyel szejm rendkívüli ülésén, gyorsított eljárásban elfogadták hétfő éjjel azt a törvényt, amely az új koronavírus és más fertőzések okozta járvány megelőzéséről és kezeléséről szól.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×