eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Johnson brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezére a londoni II. Erzsébet Királynő Központban 2019. december 13-án, miután pártja stabil többséget szerzett az alsóházban az előző napi brit előrehozott parlamenti választásokon. A felirat jelentése: a nép kormánya.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Koronavírus - a legrosszabbra is felkészülnek a britek

A brit kormány készenléti terve nem zárja ki, hogy a munkaerő húsz százaléka is betegszabadságra kényszerül az új típusú koronavírus okozta esetleges széleskörű nagy-britanniai járvány csúcspontján.

Boris Johnson brit miniszterelnök az angliai tiszti főorvossal, Chris Whittyvel közös sajtótájékoztatóján mindazonáltal hangsúlyozta: a készenléti terv nem előrejelzés, hanem azt vázolja fel, hogy az egyes lehetséges forgatókönyvek megvalósulásának esetén milyen intézkedésekre lehet szükség.

Whitty professzor kijelentette: az eddigi széleskörű tapasztalatok alapján az új koronavírus okozta, Kínából induló járvány halálozási rátája egy százalék körüli, "vagyis a betegek 99 százaléka felépül".

A kedden ismertetett készenléti tervcsomagban szerepel, hogy

komolyabb nagy-britanniai járvány esetén a rendőrség fő feladatává a közrend fenntartása válik.

Ebben az esetben a közvetlen bűnüldözési tevékenység a legsúlyosabb bűncselekmények felderítésére korlátozódhat, és a sürgősségi szolgálatok a hadsereg segítségét is kérhetik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×