eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
A szájmaszk mellett a fejére húzott nejlonzacskóval is védekezik egy férfi, mielőtt bemegy egy vuhani ABC-áruházba 2020. február 10-én. A koronavírus előidézte tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma 908-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartományban és annak székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: MTI/AP/Chinatopix

Kutatják, kikkel érintkezett Budapesten a koronavírusos amerikai lány

Mindenkit felkutatnak a hatóságok, akik Budapesten érintkezhettek a Prágában koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált külföldi egyetemistákkal. Ez az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján hangzott el.

Magyarországon nincs diagnosztizált koronavírus-fertőzött - mondta Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője.

"Továbbra is folytatódik a közúti és a légi határátkelőkön a lehetséges betegek előzetes szűrése, továbbra is működik a két zöld szám."

Az adatokat ismertetve kiemelte, a két zöld számra (0680 277 455, 0680 277 456) eddig 2041 hívás érkezett, a koronavirus@bm.gov.hu címre pedig 688 levél, ezek közül a sajtótájékoztatóig összesen 6-ot nem választoltak meg még. Kedden a tájékoztatóig egyébként 93 telefonhívást regisztráltak.

Azt már Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette:

a Prágában koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált, Milánóban tanuló amerikai egyetemista korábban két napot Budapesten töltött, vele volt egy ecuadori barátnője,

aki valószínűleg szintén beteg, de az ő laboratóriumi vizsgálata még tart. A magyar hatóságok most megpróbálják felkutatni, hogy kikkel érintkeztek nálunk.

"Már több adatunk, infomációnk van, mindegyiket szeretnénk megerősíttetni arról, hogy hol laktak, és a teljes útvonalukat nekünk végig kell követnünk, és az útvonallal együtt azokat a személyeket is, akikkel bármilyen módon érintkezésbe léphettek. A szállást megfelelően fertőtleníteni, takarítani kell, azonban felhívnám a figyelmet, hogy egy rendkívül érzékeny vírusról van szó, tehát a környezetben nagyon rövid ideig él túl, kiszárad. Ahhoz, hogy életben maradjon, élő szervezetre van szüksége.

Attól nem kell félni, hogy ha valaki mellett az utcán elmentek, akkor az megfertőződött."

Iránból négy magyar birkózó jött haza a napokban, de nem jártak fertőzött területen és a vizsgálat alapján egészségesek - tette hozzá Müller Cecília, aki szerint tünetmentes az a koronavírusos magyar is, aki két egészséges honfitársával egy Japánban kikötött hajón van.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×