eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án. A Kínában felbukkant, tüdőgyulladást okozó új koronavírus olaszországi fertőzöttjeinek száma elérte a 374-et, a halálozásoké a tizenkettőt.
Nyitókép: Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án.. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

A cseh kormányban nincs egyetértés a szükségállapot kihirdetéséről

Csehországban ötre emelkedett a koronavírussal fertőződött betegek száma. Az egyik új beteg az az ecuadori diáklány, akinél az első vizsgálati eredmények negatívak voltak, a második teszt azonban már kimutatta szervezetében a koronavírust. Barátnője, egy 21 éves amerikai egyetemi hallgató szintén a fertőzöttek között van, most mindkettejüket egy prágai kórházban kezelik.

Az egyik új beteg az az ecuadori diáklány, akinél az első vizsgálati eredmények negatívak voltak, a második teszt azonban már kimutatta szervezetében a koronavírust. Barátnője, egy 21 éves amerikai egyetemi hallgató szintén a fertőzöttek között van, most mindkettejüket egy prágai kórházban kezelik.

A diáklányok Milánóban járnak egyetemre. Február 24-én érkeztek Milánóból Bécsbe, ahol szállodában laktak.

Onnan később Budapestre utaztak, majd Brünnön keresztül Prágába, ahol az Airbnb-rendszeren keresztül foglaltak szállást.

„Az amerikai lánynál a vasárnapi első teszt, az ecuadorinál pedig a megismételt laboratóriumi vizsgálat mutatta ki a koronavírust” – jelentette be Zdenka Jágrová, a prágai tisztiorvosi intézet igazgatója. Hozzátette, hogy

Bécset és a magyar felet már tájékoztatták az esetről.

Ján Hamáček cseh belügyminiszter a szükségállapot kihirdetését javasolta, az egészségügyi tárca vezetője szerint azonban erre egyelőre nincs szükség. „Ebben a pillanatban ez nem helyénvaló, a felállított korlátok közt képesek vagyunk kezelni a helyzetet” – fogalmazott Adam Vojtěch egészségügyi miniszter.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében Prága leállította a közvetlen légi kapcsolatokat Dél-Koreával és három nagy észak-olaszországi várossal. „Leállítjuk a légi közlekedést Milánóval, Velencével és Bolognával, és úgy döntöttünk, hogy nézők nélkül tartjuk meg a hét második felében a dél-morvaországi Nové Mesto na Morave városában megrendezendő biatlon világbajnokságot” – jelentette be Andrej Babiš miniszterelnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után. A rendezvényre eredetileg több tízezer külföldi nézőt vártak, egyebek között Olaszországból is. A koronavírus megjelenése miatt néhány cseh egyetemen is szünetel a tanítás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×