INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

koronavírus

térkép

járvány

Koronavírus – Egyetlen interaktív térképen a 91 ezer fertőzött

Infostart / MTI

Nyolc újabb országban bukkant fel a koronavírus, a szomszédos Ukrajnában is, így már meghaladta a fertőzöttek száma világszerte a 90 ezret. A járvány terjedését ezúttal látványos interaktív térképen mutatjuk meg.

Hétfő este nyolc újabb ország jelentette, hogy megjelent a koronavírus területén: Indonézia, Portugália, Szenegál, Tunézia, Szaúd-Arábia, Jordánia, Marokkó és Lettország. Kedden Ukrajna is közölte, hogy van egy koronavírusos beteg, egy férfi, aki Olaszországból érkezett haza, és az ország nyugati részén lévő Csernyivci város kórházában ápolják.

Közép-európai idő szerint kedd délelőtt 10 órakor a világ 76 országában 90 914 fertőzést tartottak számon. Közülük 3116-an haltak meg. Az új fertőzések száma 763, a haláleseteké 38. A számok azonban folyamatosan változnak, a legfrissebb helyzetet ezen az interaktív térképen lehet követni, amely megmutatja a fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak számát, valamint azt is, hogy mely területeken hány megbetegedés fordult elő.

Kattintson a térképre!

Súlyos a dél-koreai helyzet romlása: 374 új esettel 5186-ra nőtt a koronavírussal megfertőződöttek száma, és az esetek zömmel az ottani gócpontnak számító délkeleti Tegú városban és környékén vannak. A betegség főleg egy keresztény kisegyház, a Sincshondzsi tagjainak körében terjedt el. A halálos áldozatok száma keddre 34-re nőtt az országban.

Mun Dzse In államfő a helyzetet súlyosnak nevezte, és bejelentette, hogy a kormány további 25 milliárd dollárnak megfelelő összeget áldoz a járvány elleni küzdelemre, valamint a kisvállalkozások kártalanítására. A kormánynak ezt a döntését a parlamentnek még jóvá kell hagynia. Az elnök bocsánatot kért a lakosságtól amiatt, hogy nincs elég egészségügyi maszk az országban. A kormány pénzügyi segélycsomagjának egy részét a maszkgyártás kapacitásának megnövelésére költik.

Németország 31 új megbetegedést jelentett kedden, amivel 188-ra nőt a fertőzöttek száma. Franciaországban bezártak körülbelül 120 iskolát a járvány két fő gócpontjában: Oise és Morbihan megyében. Az intézkedés 35 ezer, illetve 9 ezer diákot érint.

Peking vezetése bejelentette kedden, hogy mindenkinek, aki Dél-Koreából, Japánból, Iránból vagy Olaszországból érkezik a városba, 14 napra karanténba kell vonulnia.

Iránban van a betegség egyik globális gócpontja a kínai Vuhan város után, és Kína után Iránban haltak meg a legtöbben a betegségben, hétfői bejelentés szerint legalább 66-an. A fertőzöttek száma 1501. Iránban a lakosság egyre hevesebben bírálja az ország vezetését a járvány miatt, és sokan úgy gondolják, hogy az áldozatok száma jóval több annál, mint ahányat hivatalosan közölnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018