eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Képviselők az új összetételű Európai Parlament alakuló ülésén Strasbourgban 2019. július 2-án.
Nyitókép: Képviselők az új összetételű Európai Parlament alakuló ülésén Strasbourgban 2019. július 2-án. MTI/AP

Az Európai Parlamentet is elérte a koronavírus

A koronavírus okozta járvány megelőzése érdekében az Európai Parlament három hétig nem fogad látogatókat, de megtartja a Strasbourgban, jövő héten esedékes plenáris ülését - közölte David Sassoli, az Európai Parlament elnöke.

A megelőző intézkedés, amely azonnal hatályba lép, a turistacsoportok látogatása mellett az európai parlamenti képviselők vendégeire, a lobbiszervezetek tagjaira, valamint a külső résztvevőkkel tervezett szemináriumok résztvevőire is vonatkozik. Nem tartanak meghallgatásokat, konferenciákat, kulturális eseményeket és kiállításokat, és fogadásokat sem. A stáb és az asszisztensek számát is csökkenteni kívánják a következő három hétben – írta az mfor.hu.

"A nem kívánt következmények elkerülése érdekében korlátozzuk valamennyi látogató belépését az Európai Parlament strasbourgi és brüsszeli épületeibe. A fertőzött területekre látogatott és onnan hazaért alkalmazottakat az EP pedig arra kéri, hogy otthonról dolgozzanak" – fogalmazott az EP-elnök.

Óvatosnak kell lenni, de minden parlamenti tevékenységet fenn kell tartani. Azok, akik nem mutatják a fertőzés tüneteit, meg kell jelenniük a parlamenti irodájukban - tette hozzá Sassoli.

Az Európai Bizottság egyelőre nem korlátozta a szokásosnál nagyobb mértékben a hozzáférést, de azoknak a tisztviselőknek, akik az elmúlt két hétben a koronavírus-fertőzés által leginkább sújtott észak-olaszországi zónákban jártak, az otthonról való munkát javasolják. A testület a növekvő, magas fokozatba léptetett járványkészültségre való tekintettel hétfőn öt biztos részvételével egy operatív stáb felállításáról döntött, amelynek feladata a koronavírus járvány terjedése elleni uniós és tagállami erőfeszítések koordinálása lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×