eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkot viselő látogatók az olimpiai ötkarikánál a 2020-as tokiói olimpia központi létesítménye, az új Nemzeti Stadion előtt 2020. február 27-én. Szuga Josihide, a japán kormány szóvivője előző nap megerősítette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság folytatja az olimpia előkészítését az előzetes menetrend alapján. Japánban eddig hat ember vesztette életét a járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 890-et.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Koronavírus – Az év végére halaszthatják a tokiói olimpiát

A koronavírus-járvány kitörésének megelőzése érdekében lehetőség van arra, hogy az év végéig bármikor megrendezzék a tokiói nyári olimpiát.

Hasimoto Szeiko, az olimpiáért felelős miniszter egy parlamenti kérdésre válaszolva azt mondta, a Tokió városa és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közötti született megállapodás lehetővé teszi, hogy szükség esetén a 2020-as nyári olimpiát az év végére halasszák el a koronavírus-járvány miatt – írja a BBC.

A szerződés ugyanis azt írja elő, hogy a játékokat 2020-ban kell megrendezni, amit úgy is lehet értelmezni, hogy lehetővé teszi a halasztást – mondta a miniszter.

Az olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendeznék, és az időpont módosításának a joga a NOB-é a szerződés szerint. Hasimoto jelezte, mindent megtesznek, hogy a tervezett időpontban legyenek a nyári játékok.

Thomas Bach, a NOB elnöke a múlt héten úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a koronavírus-járvány miatt nem kell elhalasztani az olimpiát, és az eredeti időpontban rendezik meg. Közben azonban sorra mondják le a nemzetközi sportversenyeket, például a fedett pályás atlétikai világbajnokságot vagy a Forma–1-es Kínai Nagydíjat, és több olimpiai kvalifikációs eseményt is későbbi időpontra halasztottak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×