eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin

Az orosz nemzet egységéről hangoztatta Putyin szilveszterkor

Oroszországban földrajzi fekvése miatt először Kamcsatkán ünnepelték az újévet.

Az orosz állampolgárok egysége biztosítja az alapot Oroszország legfőbb célkitűzéseinek eléréséhez - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.

"Személyes terveink, vágyaink nem választhatóak el Oroszországtól, mert erőfeszítéseinktől és egyéni hozzájárulásunktól függ az ország jelene és jövője és gyermekeink sorsa is. Csak közösen tudjuk megoldani a kérdéseket, amelyekkel az országnak és a társadalomnak meg kell birkóznia. Egységünk az alapja bármely, magasan kitűzött cél elérésének" - hangsúlyozta egyebek özött az orosz elnök. "Ezeket az értékeket hagyományozták ránk őseink, a hősies, hajlíthatatlan győztesek nemzedéke" - fűzte hozzá Putyin.

Az orosz államfő ünnepi beszédében szót ejtett a második világháború végének jövőre esedékes 75. évfordulójáról is, s külön felköszöntette a háború még élő veteránjait és frontszolgálatosait.

"Viharos, változó, ellentmondásos időket élünk, de (...) megteszünk mindent Oroszország sikeres fejlődése érdekében, hogy életünkben minden jobbá váljék" - mondta Putyin.

Oroszországban földrajzi fekvése miatt először Kamcsatkán ünnepelték az újévet. Petropavlovszk-Kamcsatszkij város központi terén az ítéletidő - erős hófúvás és viharos szél - ellenére megtartották az új esztendőt köszöntő rendezvényeket. A látogatók külön erre a célra kialakított melegedő sátrakban, illetve a zsibvásár pavilonjaiban húzhatják meg magukat a zord időjárás elől. A főtér színpadán pedig a nyolcvanas évekbeli sikereiről ismert francia popduó, az Ottawan (Annette és Jean Patrick Baptiste) koncertje várta az ünneplőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×