INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

notre dame

eső

tűzvész

kár

Munkások a párizsi Notre-Dame-székesegyházon 2019. április 23-án. Ipari alpinisták ponyvával borítják be a leégett tető helyét, hogy megóvják a templombelsőt az esőtől. Nyolc nappal korábban lángok csaptak fel a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett a teljes tetőszerkezete.

Óriási ernyővel védenék a Notre Dame-ot az esőtől

Infostart

Sietni kell a tűzvészben jelentősen megsérült Notre-Dame állagvédelmi munkálataival, ha nem fedik le ugyanis időben, az eső újabb károkat okozhat.

Az előrejelzések záporokat és zivatarokat mondanak kedd estére Párizsban, a katedrális pincéje pedig még mindig tele van vízzel az oltási munkák következtében – írja a BBC. Az építészek attól tartanak, hogy egy erős esőzés újabb beomlásokat eredményezne.

A főépítész, Philippe Villeneuve szerint a legfontosabb egy védőponyva felállítása. Mint mondta: a tartógerendák készen állnak, már csak a vászonra kell várni.

A későbbiekben egy hatalmas, erre a célra készített ernyő használatát tervezik, mely a Notre-Dame épületének tetején megakadályozza, hogy a csapadék a templom belsejébe jusson, így védve azt az építkezés alatt. Ám ez a szerkezet még nincs készen.

A közel 800 éves katedrális tetőszerkezete április 15-én kapott lángra, és bár a szerkezetet és tornyait sikerült megmenteni, a pusztítás mértéke és a kár így is óriási. A tűzoltók 19-én éjjel vonultak le a helyszínről, és arról beszéltek, hogy kész csoda, hogy még áll az épület - ez az építészeti megoldásoknak köszönhető. Az is kiderült, hogy ideiglenes fatemplom létesül a Notre-Dame előtt.

Nyitókép: Thibault Camus
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018