INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

notre dame

2019.05.23. 20:54

Nagy veszélyek fenyegetik a Notre-ame-ot

A párizsi Notre-Dame gerendázatának fából történő újjáépítése lesz "valószínűleg a jó megoldás" - mondta egy nyilvános meghallgatáson Pascal Prunet, a székesegyház restaurálásával megbízott, történelmi műemlékekkel foglalkozó építészek egyike, aki emellett több veszélyre is felhívta a figyelmet.
2019.05.09. 18:50

A Notre-Dame környékén a talajon nagy mennyiségű az ólompor

A párizsi Notre-Dame áprilisi tűzvészében leomlott huszártoronyból felszabadult ólom nem jelent egészségügyi veszélyt a levegő minőségére, de "nagyon jelentős mennyiségben" található por formájában a katedrális körüli téren - közölte csütörtökön a párizsi prefektúra.
2019.04.17. 07:26

Nem egyedi eset a Notre-Dame pusztulása

A párizsi Notre-Dame egy püspöki székhely, amelyben élő egyházi közösség van jelen - hangsúlyozta az InfoRádiónak Gájer László katolikus pap, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának filozófia tanára.
2019.04.16. 17:08

Notre-Dame - tragikus mérleg és a folytatás a tűzvész után

A Notre-Dame nem égett le teljesen, de a károk így is felbecsülhetetlenek. A tető megsemmisült, több száz éves festmények vesztek oda, de számos kincs megmenekült, köztük az orgona is, amelyet a világ egyik legjobb hangszereként tartanak számon.
2019.04.16. 11:56

Zoboki Gábor: a Notre-Dame-ot újra lehet építeni

Jól dokumentált a Notre-Dame székesegyház épülete, amelyet ez alapján újjá lehet építeni - mondta el az InfoRádiónak Zoboki Gábor. Az Ybl-díjas építész beszélt a legjobban károsodott és a legnehezebben reprodukálható részekről, a tűz és a víz által okozott károkról is.
2019.04.16. 09:56

Ilyen a leégett Notre-Dame belseje - fotók

Kigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre-Dame székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján. a tüzet éjszaka eloltották, reggel pedig megérkeztek az első fotók a kiégett épületről és a belsejéről.
2019.04.16. 09:44

Még egy napig oltják a Notre-Dame-ot

Az utómunkálatok sokáig eltarthatnak, mert ismét felizzhatnak a gerendák a katedrálisban - mondta az InfoRádióban Jambrik Rudolf nyugalmazott tűzoltó ezredes.
2019.04.16. 07:00

Megható alkotásokat ihletett a kigyulladt Notre-Dame

Sikerült megmenteni a párizsi Notre-Dame székesegyház kőből készült szerkezetét és tornyait a teljes pusztulástól. A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében a kora esti órákban keletkezett a tűz, a lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak. A tűz következtében összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és a teljes tetőszerkezet odaveszett.
2019.04.16. 06:25

Gyász és elszántság a Notre-Dame-leégése után

Kigyulladt és órákon át égett a francia főváros, Párizs egyik jelképe, a Notre-Dame székesegyház hétfő este, a nagyhét első napján. Összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete, de a fő szerkezetét meg tudták menteni.
2019.04.15. 19:26

Hatalmas lángokkal ég a Notre-Dame - videók

Teljesen beomlott a párizsi Notre-Dame székesegyház tetőszerkezete a hétfőn kiütött tűzben - jelentette szemtanúkra hivatkozva a Reuters hírügynökség.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018