eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a Mi lesz veled, Európa? címmel a Liberális Magyarországért Alapítvány (Alma) által rendezett tanácskozáson Budapesten, a City Centerben 2016. február 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Ujhelyi István demonstrációt szervezett Brüsszelbe

Tüntetést hirdetett Brüsszelben keddre az Orbán-kormány ellen a Radikális Európai Demokraták nevű szervezet.

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács székháza elé szerveztek demonstrációt a Radikális Európai Demokraták. A tömörülést Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője alapította.

A megmozduláson magyar ellenzéki politikusok mellett felszólal Judith Sargentini is.

A holland zöldpárti EP-képviselő készítette azt a jelentést, amely a magyar jogállamiság veszélyeire hívta fel a figyelmet, és amit végül - vitatott körülmények között - kétharmados többséggel fogadott el az Európai Parlament tavaly szeptemberben.

A szervezet közleménye szerint Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is. Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt.
Ujhelyi István, az MSZP Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy kezdeményezésére

több ellenzéki párt, köztük a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Jobbik közös mozgósítási kampányba fog kezdeni,

hogy "piros lapot mutassanak fel" Orbánnak az EP-választáson.

"Ott kell lenni az utcákon, nem csak a fővárosban, ott kell a szakszervezeti érdekek mellett. Meg kell mutatni, hogy az az ellenállás, amit közösen elindítottunk a Parlamentben, el kell érnie, hogy Orbán Viktor meghátráljon a rabszolgatörvény alkalmazása kapcsán."

A Hír TV-nek nyilatkozó fideszes EP-képviselő,

Deutsch Tamás nem lepődne meg, ha a bevándorláspárti magyar ellenzék közös bevándorláspárti listájának a listavezetője Judith Sargentini lenne.

"Sargentini képviselő asszony, aki a Magyarországot támadó, Magyarországot elítélő európai parlamenti jelentésének az előkészítése során folyamatosan az elfogulatlanságát, a tárgyilagosságát hangsúlyozta, az első adandó alkalommal részt vesz a magyar ellenzék, a bevándorláspárti magyar ellenzéki politikai erők európai parlamenti választási rendezvényén, ezen a Brüsszelbe tervezett demonstráción.

A meghirdetett brüsszeli tüntetésen felszólal Újhelyi István és Judith Sargentini mellett Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője, valamint az LMP és a Momentum képviselője is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×