eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin
Isztambul, 2018. június 24.Recep Tayyip Erdogan török államfő, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöke televíziós beszéde közben az isztambuli elnöki hivatalban 2018. június 24-én, a törökországi előrehozott elnök- és parlamenti választások napján. A nem hivatalos eredmények alapján Erdogan bejelentette győzelmét. (MTI/AP/Lefterisz Pitarakisz)
Nyitókép: Lefterisz Pitarakisz

Erdogan: előre kitervelték a "barbár" gyilkosságot

Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolását előre eltervelték - jelentette ki kedden Ankarában Recep Tayyip Erdogan török államfő.

Az Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) parlamenti frakcióülésén a török államfő közölte: a "barbár" gyilkosságot napokkal előre kitervelték.

Bízik benne, hogy Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi uralkodó együttműködik vele a nyomozásban. Kijelentette, hogy

egyelőre nem tudni, hol van az újságíró holtteste.

Közölte, hogy a vizsgálat során tekintetbe veszik a diplomáciai mentelmi jog szempontjait is. Hangsúlyozta, hogy az elkövetőket Törökország területén kell felelősségre vonni.

Erdogan megerősítette, hogy 18 embert vettek őrizetbe az üggyel összefüggésben.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben életét vesztette, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×